Bog

Naturens rejsende

Af (
2022
)

Anmeldelse

Naturens rejsende

27 jan.23

Flot illustreret fagbog viser i en indbydende, narrativ ramme, hvordan ni helt forskellige dyr tager på imponerende lange rejser hvert år.

Spændende og fascinerende læsning om ni forskellige dyr, som alle har det til fælles, at de bevæger sig rigtig langt omkring. Denne bog giver svarene på, hvordan og hvorfor de gør det. Tag med havternen, kongelaksen, steppezebraen, den røde landkrabbe, hvidhajen, landsvanen, tranen, rensdyret og monarksommerfuglen, når de flyver, svømmer eller vandrer rundt på kloden.

Nogle af dyrene rejser i forhold til årstiderne, andre for at parre sig eller for at finde føde. Vidste du, at havternen tilbagelægger over 40.000 kilometer, når den følger efter sommeren fra pol til pol? Eller at kongelaksen fødes i flodens ferske vand for derefter at svømme tusindvis af kilometer ud til havet, hvor den lever i saltvandet til den igen vender retur til sit fødested for at yngle.

Dyrene præsenteres hver især over tre opslag, hvor det første viser et detaljeret, tegnet nærportræt på en enkel, pastelfarvet baggrund. Næste opslag introducerer forskellige karakteristika som størrelse, anatomi, levested, hastighed, fjender og føde, så man oplever dyret i dets rette element. De mange fakta er anbragt i små sektioner med tilhørende overskrifter, hvilket gør det overskueligt og lettilgængeligt. Det sidste opslag fortæller fra dyrenes synsvinkel, hvordan de klarer at finde vej på deres lange rejser.

Historierne formidles i en blanding af fakta og fiktion, hvor meget fortælles i jeg-form fra dyrenes perspektiv. Dette greb hjælper indlevelsen på vej, og gør de kortfattede, dramatiserede historier velegnet til højtlæsning for børn fra 5-års alderen. I samme serie findes også Naturens bygmestre, Naturens mødre og fædre, Naturens allerstørste og Naturens højlydte dyr.

'Naturens rejsende' er en informativ og meget smuk bog i stort format, som er skabt til at hele familien kan sidde og kigge med.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
135035637
ISBN
9788740689600
Antal sider
61

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer