Bog

Kig på fuglene

Af (
2023
)

Anmeldelse

Kig på fuglene – ornitologi for begyndere

07 nov.23
AfLine Hoffgaard
Skribent

Bliv en ørn til at genkende fuglene og få inspiration til spændende projekter til gavn for fuglelivet. 

Det er sjovt at studere fuglene udenfor vinduet, i parken eller naturen. Fugle ser forskellige ud, lever forskellige steder og opfører sig vidt forskelligt. Med denne bogs fugleprofiler af fuglenes udseende bliver læseren hurtigt sej til at genkende fuglene. Samtidig giver bogen tips til at bygge foderautomater, redekasser, lave fuglefoder og fuglebade eller dyrkning af blomster i haven. Alt sammen til glæde for fuglelivet.

Havefugle lever i det samme nærområde hele deres liv. Solsorten, ringduen, gråspurven og blåmejsen er nogle af de typiske gæster i haven. Andre fugle såsom svaler, mursejlere og silkehaler tager på træk om vinteren til varmere himmelstrøg. På verdensplan falder antallet af fugle, og det er trist, for fugle indgår i naturens cyklus ved at sprede frø fra træer og planer. De spiser bladlus, snegle m.v., som forhindrer at disse dyr æder planter, og det er til gavn for andre dyr, ligesom fugle selv er føde for nogle dyr. Vi kan hjælpe fuglene på flere måder.

Fugle har brug for føde, vand, planter og et sted at bygge rede. Haven kan indrettes, så den lokker forskellige fuglearter til. Nogle fugle foretrækker at finde føde nede på jorden, mens andre hellere vil finde den højere oppe i buske, træer, fuglehuse m.v. En god start er at hænge en foderautomat op. Næste skridt kan være at købe fuglefoder eller lave det selv. Måske du skal i dyrehandlen og købe melorme til rødhalsen og solsorten? Hvis det ikke lige lyder lækkert, så er usaltede peanuts en favoritspise for spætter og mejsekugler, ja det er ikke svært at gætte, hvem der elsker dem. Jo mere varieret foder, jo flere forskellige fugle vil du få besøg af. Men husk, er du først begyndt at fodre fuglene, så bør du fortsætte fodringen, da mange fugle vender tilbage til det samme sted for at finde føde. 

Denne flotte fagbog har mange spændende aktiviteter for hele familien og giver gode vejledninger til at komme i gang med at gøre noget godt for fuglene omkring os. Sæt i gang!

Bogdetaljer

Secondary title
ornitologi for begyndere
Forlag
Globe
Oversætter
Line Zahll
Faustnummer
137348845
ISBN
9788742512074
Antal sider
96

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser