Bog

Skarp på pingviner

Af (
2023
)

Anmeldelse

Skarp på pingviner

09 feb.23

Serien ’Skarp på’ tæller flere bøger, hvis fællestræk er spændende formidling om dyreliv, illustrationer i retrostil og helstøbt boghed. 

Hvem elsker ikke pingviner? De buttede dyr som vralter charmerende afsted, mens de ser ud som om de har et fint lille jakkesæt på. Og der er en helt særlig grund til at de ser ud, præcis som de gør.

Pingvinfamilien tæller både de toppede pingviner, de store pingviner, børstehalede pingviner, båndpingviner, den guløjede pingvin og dværgpingvinen. De er alle rovdyr og elsker at spise næsten alt, som de kan finde i havet. Deres krop er spids i begge ender, så de uden besvær kan glide gennem vandet, og deres muskler kan få deres fjer til at bevæge sig, så vandet kan holdes ude. Pingviner kan svømme flere hundrede km for at finde føde, men selvom de jager i flok, skal de holde godt øje med deres store fjender. For pingviner er hurtige, men både spækhuggerne og leopardsæler er endnu hurtigere!

Pingviner kan udholde temperaturer fra ca. +40 grader til -60 grader! Og de har mange flere imponerende fortræffeligheder. De er helt fantastiske de små tætte fugle, der lever over det meste af verden, og som trodser alt slags vejr, for at holde deres æg varmt. Og så har jeg slet ikke nævnt hvor smart pingvinerne er indrettet. De kan nemlig skyde deres afføring langt væk i en tynd stråle, så de ikke behøver at bevæge sig! Det er da virkelig smart!

Tag ikke fejl af pingvinernes sjove gang, som forstærkes af at de holder balancen med en luffe ud til hver side. Pingviner kan gå op mod 100 km for at komme frem til ynglepladsen. Stik lige den!

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Leif Schack-Nielsen
Faustnummer
135237647
ISBN
9788762741997
Antal sider
37

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer