Bog

Villads fra Valby - ud i naturen

Af (
2022
)

Anmeldelse

Villads fra Valby - ud i naturen

27 sep.22

I denne kombinerede højtlæsnings- og naturhåndbog udforsker Villads og vennerne naturens mange glæder. Oplagt for den naturglade børnefamilie.

Oplev naturen og årstiderne sammen med den kendte og kække dreng Villads fra Valby. Gennem bogens otte årstidsbestemte historier motiverer bogen børn og voksne til at komme ud og opleve og lære om naturen, og forlænger naturoplevelsen gennem en række sjove naturaktiviteter.

Pædagogen i Villads fritidsklub, Kamal, tager hver uge ungerne med på udflugt for at lære dem om naturen og dyrelivet. Det kommer der mange spændende og sjove oplevelser ud af for Villads og vennerne. Villads kommer på gyngende grund i mudderet, da han skal finde snobrødspinde og ungerne hænger fast i et brombærkrat. De snakker om farlige dyr, kigger på dyrelort og samler spiselige ting i naturen blandt meget andet.

To af historierne handler om den nære natur hjemme. Her kommer Villads og veninden Frida på glatis, da de bruger Fridas lidt skrappe mors smør til fuglefoder, som skulle være brugt til vaniljekransene til jul, og de får en sur blomsterhandler på nakken, da de bruger hans blomster til at lave en flot blomsterkrans til Fridas mor.

Bogen har to historier for hver årstid. Efter hver historie er der dyre- og naturfakta med flotte overskuelige oversigter over forskellige dyr og planter samt trin-for-trin vejledninger til kreative og sjove aktiviteter relateret til historiernes emne. Man bliver klogere på dyrespor, træsorter, spiselige ting, dyreekskrementer og at spotte fugle i haven og rovfugle i naturen. Nogle af bogens aktiviteter er fx at bygge en fuglekikkert, lave brændenældesuppe, samle naturmaterialer til juledekorationen, lave snelygter, tænde bål og lave snobrød eller sanke brombær og lave syltetøj af høsten.

Historierne om Villads er hyggelige tilsat en smule spænding med fokus på det, der optager børn i indskolingsalderen. Leg og læring går hånd i hånd og historien underholder og oplyser på samme tid. Bogens format passer lige til at tage med i rygsækken, når familien skal på tur i naturen.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
62457473
ISBN
9788702341843
Antal sider
108

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer