Bog

Hvad gemmer sig i urtehaven?

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hvad gemmer sig i urtehaven?

27 maj.20
AfAnnie Christensen
Skribent

I denne fine skyggespilsbog åbenbares urtehavens forunderlige verden med både afgrøder og ukrudt, samt de insekter og skadedyr, der lever under bladene og skjult i jorden.

’Hvad gemmer sig i urtehaven?’ er en flot illustreret fagbilledbog i fine naturfarver, der viser vej til den fantastiske natur, som findes lige udenfor i haverne. Bogen fortæller om alle de overraskelser, som en nyttehave kan gemme på: Hvilke dyr der lever i den, hvilke grøntsager der kan dyrkes, hvad der skal til for, at frø spirer og planter gror, samt hvilke haveredskaber man har brug for og meget andet.

Svarene afsløres ved, at de enkelte sider i bogen holdes op mod en lyskilde, så de dertilhørende skyggespil aktiveres. De skjulte detaljer og motiver i illustrationerne er udformet som silhuetter på bagsiden, og bogen veksler derfor mellem farvelagte sider og sort/hvide sider. Skyggeeffekterne føjer et ekstra lag til illustrationerne og lægger op til, at læseren gætter med, men svaret kan også ses ved blot at bladre frem. Bagerst i bogen er der to sider med ekstra informationer om plantevækst og frugter.

Bogen indgår i serien ’En skyggespilsbog’ af Carron Brown, hvor der indtil videre er oversat seks titler til dansk, bl.a. ’Hvem har gemt sig ved kysten?’ og ’Hvad gemmer jordkloden på?’. Serien indeholder fine naturbilledbøger til børn fra 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
Graphic
Giordano Poloni
ISBN
978-87-7224-068-8
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser