Bog

Et år i skoven

Af (
2021
)

Anmeldelse

Et år i skoven af Emilia Dziubak

11 maj.21
AfLine Hoffgaard
Skribent

Charmerende og flot illustreret findebog for børnehavebørn om årets gang i skoven med masser af dyreliv.
 

Gå på opdagelse i skoven og se hvad en masse forskellige dyr foretager sig i løbet af et år. Man bliver klogere på dyrenes og naturens cyklus samtidig med at man kan træne dyrenavne og koncentrationsevnen ved at finde dyrene på siderne. Her er en meget charmerende findebog for de 3-5-årige, som med garanti vil fastholde interessen og pirke til glæden ved naturens rige dyreliv.

Bogen er inddelt efter hver måned, hvor man følger de samme dyrs aktiviteter gennem året. Om vinteren er alt snedækket, og mange dyr er i dvale under jorden, i huler, dybt nede i søen og i træer, mens nogle få stadig er ude og forsøge at finde føde. I foråret er alle dyr mere aktive og der kommer søde dyreunger. Hen over sommermånederne er det hele grønt og frodigt med masser at spise og i efteråret skal der samles forråd eller opbygges fedtdepoter til vinterens dvale.

På billedsiden er det samme genkendelige miljø med en skovlysning med en sø, træer og skovfogedens hus, som går igen på alle sider. Det. der varierer, er årstidernes skiften og hvorhenne dyrene befinder sig på siderne og hvad de laver. Dertil er det nat på nogle sider, og dag på andre. Min 3-årige herhjemme fandt straks på, at vi skulle udfordre hinanden til på skift at finde dyr på siderne, og det fungerede super godt.

Dyrelivet opleves både over og under jordoverfladen og det er ret forunderligt at se med nede under jorden, hvor orme, muldvarper, mariehøns, myrer og mange andre kryb og insekter gemmer sig. I søen er der fisk, oddere og en sumpskilpadde og rundt omkring i skovbunden pusler bjørnen, bisonoksen, elgen, ræve, harer, losser og andre dyr. I træer og i luften er der flagermus, duer, ørne, bier, fasan m.v. En skovfoged bor i skoven og passer godt på dyrene ved at fodre dem og holde øje med dem. Det er også værd at holde øje med den frække grævling, som er på spil.

Dyrelivet er fra den polske natur formoder jeg, da forfatteren er polsk. Det er mere vildt med bjørne, vildsvin og ulve end i den danske natur. Forrest i bogen er der en stor oversigt over dyrene tilknyttet et par korte fakta. Det er rart, hvis man ikke lige kan huske, hvad dyrene hedder. Og bagerst er der en labyrint nede under jorden, hvor man skal hjælpe dyrene med at finde deres partner og undgå rovdyrene rundt omkring i gangene.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
38965441
ISBN
9788740669848
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser