Bog

Vejret

Af (
2018
)

Anmeldelse

Vejret af John Farndon

07 jul.19
AfLine Hoffgaard
Skribent

Bliv klog på vejr og vind og kast jer ud i egne vejrforsøg. Som forælder bliver man også ret meget klogere på vejret.

Børn interesserer sig naturligt nok for vejr og vind fra de er helt små. Som forælder kan man nogle gange komme til kort, når børn begynder at stille veloplagte spørgsmål om, hvorfor det lyner, eller hvor vinden kommer fra. I denne lille fagbog introduceres masser af videnskabelige fakta om vores omskiftelige vejr. Bogen opfordrer også til, at man selv prøver at udforske vejret gennem små sjove aktiviteter.

Bogen indledes med en beskrivelse af, hvad vejret er: Det er måden hvorpå, luften omkring os forandrer sig hele tiden. Vandets foranderlighed i luften er hovedårsagen til, at vi har omskifteligt vejr, og uden vand ville vi ikke have skyer, regn, sne, torden eller tåge. Vi er dybt afhængige af vejret, og vejret er både omskifteligt og forskelligt alt efter, hvor på kloden man lever.

Dertil kommer bogen omkring, hvad atmosfæren består af, årstidernes skiftende vejr, forskellige typer af skyer, regn, vinde og temperaturer. Man får også forklaringen på, hvorfor vi nogle gange får tordenvejr, og hvordan regnbuer opstår. I slutningen er der også blevet plads til et afsnit om forurerings påvirkning på vejret. Af praktiske øvelser kan man fx prøve at lave sit eget barometer og dermed forudsige vejret, lave sin egen regnbue eller teste syre i regnvand.

Bogen er rigt illustreret og lille i formatet, så den nemt kan medbringes, når man vil ud og opleve elementerne på nært hold. En fin introduktion til emnet for videbegærlige børn fra ca. 8 år og til selvlæsning fra ca. 11 år.

Bogen er en del af serien 'Ud i naturen', hvor de øvrige bøger handler om skoven, stranden, insekter og edderkopper, nattehimlen og fugle.

 

 

Bogdetaljer

Forlag
Globe
Oversætter
Line Zahll
Faustnummer
53973884
ISBN
9788742510018
Antal sider
61

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser