Bog

1001 fra en tue

Af (
2020
)

Anmeldelse

1001 fra en tue

04 mar.21
AfAnnie Christensen
Skribent

Flot og informativ billedfagbog inviterer indenfor i myrernes fascinerende verden.

Midt ude i skoven ligger skovmyrernes tuer, der er hjem for tusindvis af myrer, og inde i mylderet af gange hersker der en klar og hierarkisk arbejdsfordeling mellem de mange beboere. Nogle myrer reparerer tuen, andre forsvarer den mod ubudne gæster, og nogle henter føde og fodrer de udrugede larver. Dronningen, som er mor til alle i myrekolonien, bestiller ikke andet end at blive vartet op og lægge æg dagen lang.

Tværs gennem bogen er der et fremadskridende spor af myrer, der bevæger sig ud af tuen og marcherer hen over siderne på en lang linje. Undervejs passerer de farverige svampe, planter, kogler og smådyr på deres vandring gennem landskabet. Spadsereturen gennem skovbunden viser detaljerne i myreperspektiv. Til sidst ender myrerne oppe i et træ, hvor de fortsætter fra grenen over på en lang lyserød ting, der på næste side afsløres som tungen på en grønspætte.

’1001 fra en tue’ er en flot og indbydende naturbog om smådyr og planter, der også har karakter af myldrebog med mange små detaljer at gå på opdagelse i. De smukke og underholdende dobbeltsidede illustrationer er holdt i enkle, klare farver, og de består af tværsnit af myretuen og mylderet fra skovbunden med kogler, svampe, biller, edderkopper og andre planter og dyr. Undervejs får illustrationerne følgeskab af små, informative tekstudsnit.

Som en bonus gemmer der sig på hvert dobbeltopslag en myre med røde sokker, som man kan lede efter. Oftest er hun brudt ud af rækken og går sine helt egne veje, hvilket også redder hende til sidst. Hun er den eneste myre, der ved at flyve i sikkerhed på et blad undslipper grønspættens lange tunge. Bogens overraskende slutning giver en herlig twist på historien.

En virkelig dejlig fagbog til børn fra 4-årsalderen, der er nysgerrige på skovbundens mylder af myrer og andre smådyr.

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
ISBN
9788772242101
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser