Bog

Oliver Twist (ved Maj Bylock)

Af (
2020
)

Anmeldelse

Oliver Twist (ved Maj Bylock) af Charles Dickens

25 aug.20

Meget fin genfortælling af historien om forældreløse Oliver Twist, der overmandes af urimelige begivenheder, indtil hans liv forvandles til et eventyr.

Oliver Twist kendte ikke sin mor, der døde kort efter fødslen. Han opvoksede på et børnehjem, indtil han kom til at arbejde for byens bedemand. Her fik han ofte tæsk, og en nat besluttede han sig for at stikke af. Efter seks dages vandring ankom han til London, hvor han kom i lære som lommetyv hos Fagin, der også er ved at oplære Ræven og en anden dreng.

Første gang Oliver er med drengene ude for at stjæle, bliver han taget, men slippes hurtigt fri og bliver taget med hjem af den ældre herre Mr. Brownlow. Det er første gang, Oliver smager suppe og ligger i en seng. Han får lov at blive, hvis blot han lover at være ærlig, men det hele bliver selvfølgelig forpurret af Fagin og hans drenge, og han bliver tvunget til at begå ulovligheder igen. I mellemtiden fortæller gamle Sally sin historie om det guldsmykke, hun stjal fra Olivers mor til forstanderinden på fattiggården. Nu er Oliver involveret i endnu flere og meget farlige forviklinger.

Charles Dickens’ roman appellerer til både børn og voksne. Her i en forkortet genfortælling, der kan læses af børn fra ca. 10 år, men som også er meget velegnet til højtlæsning. Sproget er godt og let at læse, og de sort-hvide illustrationer passer fint til fortællingen. Jeg kan personligt godt lide idéen om, at børn præsenteres for klassikere, her tænker jeg på både sprog om omfang på et niveau, der passer til dem. Jeg selv vil nu genlæse ’Oliver Twist’ i sin fulde længde og måske se filmen fra 2005.

Bogdetaljer

Secondary title
Letlæste klassikere
Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Mille Husballe Kristensen
Graphic
Christian Guldager
ISBN
978-87-7018-790-9
Antal sider
92

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer