Bog

Gift

Af (
2011
)

Anmeldelse

Gift af Sarah Engell

22 aug.11

Alvorlig chick-lit om det perfekte bryllup og om omkostningerne ved at forvandle sig til en Bridezilla

Livet er perfekt for Dicte. Hun har et godt job, dejlige veninder, har fundet Drømmemanden – og han har friet! Nu begynder planlægningen af brylluppet, som selvfølgelig skal være perfekt og gerne med en helt særlig overraskelse.

Dictes kommende mand, Adam, ønsker hun skal have det bryllup, hun drømmer om, og snart begynder tilværelsen at skride for det unge par. Hvor dyr må brudekjolen være, hvor vigtig er brudebuketten, og kræver det virkelig at blive gift på Dragsholm Slot for at leve lykkeligt til sine dages ende?

'Gift' er en chick-lit i den tunge ende af genren. Jeg må indrømme, at jeg - da jeg så den lyserøde forside - håbede at få en læseoplevelse i stil med Shopaholic-serien. Bøgerne om Rebecca Bloomwood er let underholdning, hvor selv et alvorligt emne som en privatøkonomi i dyb krise ikke tynger hverken hovedpersonen eller læserne.

Sarah Engells roman er mere alvorlig. I hurtige snapshots-agtige kapitler viser hun et parforhold, som kommer i krise, efterhånden som jagten på det perfekte liv og bryllup overskygger, hvad der i virkeligheden er af betydning. Dicte bliver et opslagsværk i bryllupsviden og mister mere og mere kontrollen over sig selv og sit liv, efterhånden som den store dag nærmer sig.

De korte kapitler bærer en hurtigt igennem bogen, men en gang imellem savnede jeg at komme dybere ned i øjeblikkene, at opleve personerne fuldt ud. Til tider fik jeg også følelsen af, at jeg var gået glip af noget vigtigt ud fra personernes reaktioner – som om de reagerede på situationer, der ikke var skrevet ned.

Det er ikke letfordøjelig underholdning at læse om Dicte og Adam, at se deres krise og opleve hvordan de skiftes til at rækker ud efter den anden, men alt for ofte blive afvist eller misforstået. Det er desværre nok et lidt for virkeligt billede af, hvad der kan ske, når et bryllup bliver forvekslet med et lykkeligt ægteskab. Måske burde alle brude læse 'Gift' – bare for at få lidt perspektiv.

Sarah Engell har tidligere skrevet ungdomsromanen 'Hvis bare ...' i 2009 og har i 2011 udgivet 'Forbandede mødom'.

Bogdetaljer

Forlag
Mellemgaard
Faustnummer
28811527
Graphic
Allie Hylton
ISBN
9788792622983
Antal sider
218

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer