Bog

Bare et år

Af (
2016
)

Anmeldelse

Bare et år af Gayle Forman

23 aug.16
AfLene Jensen
Skribent

En fin toer om kærlighed og venskab og om at finde sig selv og sin plads i livet. Morsomme episoder og alvorsfulde øjeblikke i en god blanding.

I et år leder Willem efter Lulu. De havde én vidunderlig dag sammen i Paris, og så blev de skilt ad af skæbnen. Det vil Willem ikke finde sig i, men det er svært, rigtig svært, for hvor skal han begynde, når han ikke engang har Lulus rigtige navn.

Willem vågner omtåget op og ved, at han skal skynde sig, hvis han skal nå at få fat i Lulu, inden det er for sent, og han når det ikke. Han giver dog ikke op og begynder at lede efter hende på alle tænkelige og utænkelige måder og steder. Han følger hvert eneste lille spor og kommer langt omkring uden at finde hende. Samtidig sørger han over sin fars død og sin mors salg af barndomshjemmet, så da han ender i en blindgyde i jagten på Lulu, rejser han til Indien for at besøge sin mor. Heller ikke her finder han ro, og han rejser tilbage til Holland, hvor han kommer med i en skuespiller trup, der spiller Shakespeare, som han gjorde, da han mødte Lulu. Han glemmer hende ikke, men sætter eftersøgningen på standby og helliger sig skuespillet. Måske er det netop det, der skal til for at han og Lulu finder hinanden?

I 'Bare en dag' fulgte vi Allyson og Willem gennem deres møde i England og på deres ene dag i Paris. Resten af bogen handlede om Allysons følelser over ikke at kunne få fat i Willem og hendes forsøg på at finde ham, der ender med, at hun tager på sommerferie til Holland for at lede efter ham. I 'Bare et år' følger vi Willems eftersøgning af Lulu, og bogen er bestemt ikke ringere, tværtimod. Den er fyldt med både humor og alvor og jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig, da jeg simpelthen bare måtte vide, hvad der skete med Willem, og om de, mod alle odds, finder hinanden igen.

Det er en rigtig fin historie om kærlighed og venskab og om at finde sig selv og sin plads i livet. Samtidig er den krydret med morsomme episoder og alvorsfulde øjeblikke, der er med til at gøre den til en virkelig dejlig læseoplevelse. Jeg er i det hele taget lidt vild med Gayle Formans romaner, der som regel indeholder både sjov og alvor. Især 'Hvis jeg bliver' står stærkt i min hukommelse som en rigtig god historie.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Charlotte A. E. Glahn
Faustnummer
52557100
ISBN
9788702185393
Antal sider
296

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser