Bog

Bare en dag

Af (
2016
)

Anmeldelse

Bare en dag af Gayle Forman

24 maj.16

Allyson er en pæn pige, der altid gør det rigtige. Lige indtil Europaturens sidste dag, hvor hun tager til Paris med en ukendt mand. Dejlig læseoplevelse og hidtil bedste ungdomsbog af Gayle Forman.

Flere gange på togturen til Paris fra London bliver Allyson bange for, at Willem ikke har reelle hensigter – stikker han af fra mig, sælger han mig, slår han mig ihjel? De får dog en helt vidunderlig dag i Paris. Næste morgen er Willem væk, og Allyson er helt alene i Paris. Hun flygter tilbage til London så hurtigt, at hun ikke får hentet sin kuffert i den natklub, hvor Willems veninde arbejder.

Kort efter hjemkomsten til USA, starter Allyson på universitetet i Boston, men hun kan ikke glemme Willem. Hun er trist og ked af det, og hun klarer sig dårligt i alle fag. Først da en studievejleder overtaler hende til at vælge nogle andre fag, end dem hendes forældre synes hun skal tage, Shakespeare for fuld udblæsning for eksempel, begynder hun at finde sig tilrette på universitetet. Professor Glenny hjælper hende i gang med at finde oplysninger om Willem, og hun beslutter, at tage ud at lede efter ham i sommerferien.

’Bare en dag’ er en dejlig læseoplevelse. Allyson er en vidunderlig hovedperson – nærværende og levende i sorgen over tabet af Willem. Jeg følte med hende hele vejen både i glæde og i sorg. Jeg synes, hun er modig og beundrer hendes oprør mod forældrenes jerngreb om hendes liv og jublede, da hun selv tager styringen. Jeg er vild med den måde, Shakespeare og hans stykker bliver brugt på. Bogen er velskrevet og svær at lægge fra sig. Man må bare vide, om Willem svigtede hende, eller om hun selv var lidt for hurtig til at stikke af.  For mig er det klart den bedste af Gayle Formans ungdomsbøger, og jeg glæder mig meget til ’Bare et år’ kommer til august.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Charlotte A. E. Glahn
Faustnummer
52359759
ISBN
9788702185355
Antal sider
338

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer