Bog

Engle og dæmoner

Af (
2005
)

Anmeldelse

Engle og dæmoner af Dan Brown

24 jan.05

Robert Langdon og Vittoria Vetra har ikke lang tid til at forhindre, at Vatikanstaten bliver udslettet. Kan de nå det? Der er spænding og handling for alle pengene i Dan Browns første roman.

Efter succesen med "Da Vinci mysteriet" følger forlaget op med Dan Browns første roman om den sympatiske professor Robert Langdon.

Også her øser forfatteren af sin enorme viden om kirkehistorie, middelalderlige broderskaber, forholdet mellem religion og videnskab og meget mere tilsat en god portion spænding og en historie, der går over stok og sten. Så hvis du har slugt "Da Vinci mysteriet", vil du bestemt også blive optaget af denne historie.

Robert Langdon bliver tilkaldt til CERN, et forskningscenter i Schweiz, hvor en af forskerne er blevet myrdet. Et mystisk symbol er blevet brændt på hans bryst. Symbolet har forbindelser til bevægelsen Illuminati, som Robert forsker i, og som man egentlig ikke troede eksisterede mere.

Men den er i høj grad handlekraftig. Det kommer efterhånden frem, at den myrdede forsker er første del af en plan, som går ud på at udslette Vatikanstaten inden for 24 timer.

I selve Vatikanstaten skal kardinalerne samme dag vælge en ny pave efter den tidligere paves død. Alle kardinalerne er derfor samlet, bortset fra de fire, som er oplagte kandidater til pavevalget.

De bliver kidnappet af folkene bag Illuminati, som truer med at dræbe en af dem hver time, indtil Vatikanstaten bliver udslettet kl. 24. Robert og Vittoria, som er datter af den myrdede forsker, haster til Vatikanstaten, hvor de har 5-6 timer til at forhindre flere mord og udslettelsen. Det eneste, de har at gå efter, er nogle gamle spor skrevet af selveste Galilei.

Jeg måtte sluge et par kameler undervejs, især synes jeg, slutningen er meget usandsynlig, men da Robert jo optræder i den senere "Da Vinci mysteriet", må han overleve. Bortset fra det synes jeg, det er begavet underholdning, en slags Indiana Jones tilsat lidt "Rosens navn" og dog samtidig Dan Browns helt egen stil.

Oversat af Susanne Torpe. Hr. Ferdinand, 2004. 448 sider. Kr. 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Faustnummer
25460731
ISBN
9788799015719
Antal sider
448

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer