Bog

Da Vinci mysteriet

Af (
2003
)

Anmeldelse

Da Vinci mysteriet af Dan Brown

19 jan.04

Den franske kryptograf Sophie Neveu har ikke haft forbindelse med sin bedstefar i 20 år, da denne pludselig kontakter hende.

Han er museumsdirektør på Louvre og har vigtige oplysninger til hende.

Han når dog aldrig at meddele sig, inden han bliver dræbt for foden af sit yndlingsværk, da Vincis "Mona Lisa". De sidste minutter af sit liv bruger han på at efterlade nogle spor og koder, som kun hans barnebarn Sophie Neveu kan løse.

Bedstefaderen har båret på en stor hemmelighed i alle årene, som vil gå tabt, hvis han tager den med sig i graven. Sophie bliver sammen med den amerikanske symbolforsker Robert Langdon rodet ind i jagten på en skat - en ældgammel hemmelighed - og får magtfulde kræfter imod sig. Det bliver nu deres opgave at sikre hemmeligheden for eftertiden ved at undgå, at den falder i de forkerte hænder.

Der er ikke bare fart på med de to helte i centrum og med et plot, der giver spænding helt i top! Der er også tråde til mystikkens verden. Den hemmelige skat viser sig at have forbindelse til skjulte broderskaber og århundredgamle loger. Vi hører om disse logers ældgamle ritualer, som er meget stemningsfuldt beskrevet i bogen.

Det er ikke personerne, der gør romanen til en god læseoplevelse, men derimod beskrivelserne af denne mystiske verden, der er så fjern fra vores egen. Bogen er ikke bare fuld af action og meget underholdende, men giver også indblik i den fascinerende myte om "Den Hellige Gral".

Bogen er fuld af viden om historie, religion og kunst, og så bliver vi guidet rundt i Paris og Louvre og hører om forskningen i da Vincis liv og værk.

Dan Brown kan sit håndværk. Bogen er skrevet spændende med et flydende sprog og opbygget sådan, at synsvinklen skifter mellem de forskellige parter i historien. Kunstens verden som ramme gør den til en anderledes og ny thriller. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, både fordi den har et godt plot, men også fordi det var utroligt spændende at læse om "Den Hellige Gral" og religionsforskningen omkring den.

Forfatteren har skrevet adskillige romaner i sit hjemland og kom med denne roman på New York Times bestsellerliste. Bogen er blevet oversat til 30 forskellige sprog, og det er første gang, vi har chancen for at læse Dan Brown i Danmark. Jeg kunne fint forestille mig bogen filmatiseret, og Columbia Pictures har da også allerede sikret sig rettighederne.

Oversat af Susanne Torpe. Hr. Ferdinand, 2003. 456 sider. Kr. 299,-
Læs mere på Dan Browns hjemmeside

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Faustnummer
24930742
ISBN
9788798965718
Antal sider
456

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer