Bog

Tankados kode

Af (
2006
)

Anmeldelse

Tankados kode af Dan Brown

06 nov.06

Vedkommende thriller fortalt i bedste Dan Brown stil – om koder, moral og etik – og selvfølgelig om kærlighed.

Hvad, der begynder som en rigtig dejlig morgen med udsigt til en hyggeweekend i Smoky Mountains for Susan Fletcher og hendes forlovede, David Becker, udvikler sig i bedste Dan Brown-stil til et par hæsblæsende og halsbrækkende dage for de to. Der er fart og spænding over feltet fra side 1, og inden man når at se sig om, befinder David sig i Spanien, og Susan er på ekstraordinær vagt hos National Security Agency (NSA); USA's tophemmelige, men også mest magtfulde efterretningsagentur.

Det er Susans chef, Strathmore, der har sendt David til Spanien og indkaldt sin smukke og intelligente kryptograf Susan, da han har opdaget, at NSA’s store hemmelighed - kodebrydermaskinen TRANSLRT - er i store vanskeligheder. TRANSLRT har aldrig haft problemer med at knække selv de sværeste koder, men den er stødt på én, som den ikke kan bryde. Kodens afsender er en tidligere kollega – Tankado – som blev afskediget, idet han var imod agenturets moral; at man overvåger al korrespondance verden over, uden at de aflyttede ved besked.

Herefter indledes den store jagt efter at få koden knækket. Det viser sig dog hurtigt, at missionen ikke er uden farer og forhindringer. Der er adskillige, som nærer interesse for TRANSL’s underlige opførsel generelt og Tankados kode specielt. Lykkes det Susan at knække koden? Finder David, hvad han skal i Spanien? Hvad der sker, vil jeg ikke røbe. Blot vil jeg nævne, at historien tager uforudsete drejninger undervejs, så man til tider er i tvivl om, hvem der egentlig er med på holdet og hvem, der er imod! 

"Tankados kode" er den sidste af Dan Browns romaner, som er oversat til dansk, men det er den, som først blev udgivet på engelsk. På flere måder bærer bogen præg af dette. Efter at have læst de foregående bøger, synes man næsten, at man kender set up´et. Dog er fortællingen mere fokuseret end de tidligere. Derudover er emnet "sikkerhed" højaktuelt i vore dage - hvor langt vil vi gå? Hvad er vi villige til at gøre for at nå vores mål?

Oversat af Mich Vraa. Hr. Ferdinand, 2006. 347 sider

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Mich Vraa
Faustnummer
26459621
ISBN
9788791746123
Antal sider
347

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer