Profil
AfØjvind Fritjof Arnfred

Medlem i

9 år 5 måneder
Uddannet idé- og litteraturhistoriker fra Aarhus Universitet, nu bibliotekar ved Kulturrummet i Thy.
Jeg skrev mit speciale om den italienske historiske roman, "Mussolini-kanalen" og har en generel svaghed for italiensk og engelsk litteratur - og dansk lyrik.

Anmeldelser af Øjvind Fritjof Arnfred

Bleg ild

En skøn, krukket, legesyg, farlig og forvirrende roman fra glosegymnasten Nabokov. Kræs for sprognørder med en kærlighed til mystik. Originaludgave: 1962 

Solar

Theis Ørntoft har fod på både sproget og speederen i sin debutromans sansebombarderende deroute. Hold kæft hvor er det bare godt håndværk!  

Journalist

Lasse Jensens erindringsbog ”Journalist” stiller skarpt på menneskets historie med medierne og omvendt. Bogen er en personlig fanebærer for fagligheden i et mediehav i høj sø.

Hundeår

Kulminationen på Grass berømte Danzig-trilogi. Og hvilken kulmination! Den er ikke bare lærd. Den er god. Den er bedre-end-Bliktrommen-god! Originaludgave: 1963

At leve

Kulturrevolutionen er bagtæppet i denne klassiker af en af Kinas største, mest omstridte forfattere. Omvæltningen opleves gennem rigmandssønnen Fugui og hans livslange nedtur.

Fryden

Andreas Pedersens digtsamling, som vandt Blixenprisen 2017 for årets litterære talent, er en yndefuld rumsteren i erindringen og et dybt kærlighedsbrev til familien.

Muren

Torben Munksgaards roman er mange ting: Den er en velskrevet, sjov, lang, dyster, trist, opbyggelig, nedbrydende og nødvendig. Det kunne være årets og tidens danske roman.

Indhold af Øjvind Fritjof Arnfred