Bog

Grumlingen

Af (
2018
)

Anmeldelse

Grumlingen af Benji Davies

14 mar.19

Smukt illustreret mysterium fuld af fantasi og mystik for de 3-5-årige er en poetisk perle, som tåler mere end én læsning.

Hvem er det, der lister omkring i byen om natten og stjæler ting? Det er Grumlingen, som ingen har set. Den dygtige illustrator og børnebogsforfatter Benji Davies byder med 'Grumlingen' på et originalt og stemningsfuldt mysterium på vers.

”Der rør’ sig i rummet, et hviskende sus,
når Grumlingen sniger sig gennem dit hus.
Spørg ikke hvorfor, lad mysteriet ske,
for øjet ser kun, hvad det forventer at se…”

Emma hørte en sær melodi, da hun gik forbi lirekassemanden. Da hun skulle i seng, var der også en mærkelig lyd under hendes seng, og hun hørte fodtrin i skorstenen. Der er underlige lyde i byen om natten, og flere ting forsvinder på mystisk vis. Hvem er det mon, som lister sig gennem byen og stjæler ting? Det er Grumlingen, som ingen ved, hvem er eller har set. Heldigvis bliver mysteriet opklaret til sidst, og det er slet ikke så uhyggeligt, som man tror.

Den engelske børnebogsforfatter og illustrator Benji Davies står bag flere gode billedbøger, som altid er flot illustreret. 'Grumlingen' er ingen undtagelse. Historien fortælles på vers, og Marianne Iben Hansen er sluppet fint fra oversættelsen, idet det hele både rimer, og der er en god rytme i versene. Historien inviterer til, at læseren prøver at løse mysteriet om, hvem Grumlingen er, og hvorfor den stjæler alle de ting. Her hjælper billedsiden læseren på vej ved lidt efter lidt at afsløre, hvad der er på færde.

Billedsiden i Grumlingen er mindst ligeså vigtig som historien. Historien foregår om natten, og Benji Davies har opbygget en lettere foruroligende stemning i en mørk farveskala. Der er en fin dybde i illustrationerne, således at byens skygger træder tydeligt frem og indbyder til at gå på opdagelse og finde spændende detaljer. 'Grumlingen' er med sine stemningsfulde illustrationer og den rørende historie en poetisk lille perle, som tåler mere end én læsning.

 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Marianne Iben Hansen.
ISBN
9788711696996
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer