Bog

Den store stormhval

Af (
2023
)

Anmeldelse

Den store stormhval

11 okt.23

En stormfuld nat fortæller Louies bedstemor en historie. Læs de vidunderlige billedbøger om Louie og stormhvalen for de mindste.

Louie bor med sin far og seks katte ved havet, og de har fået Bedstemor på besøg. Det er efterår, og vinden hyler udenfor, så Louie ikke kan falde i søvn. Han tænker på hvalen, som han reddede engang, og Bedstemor fortæller ham historien om en pige, der også boede på en ø, og som var rigtig gode venner med en hval. 

Pigen og hvalen hyggede sig sammen hver sommer, indtil hvalen pludselig ikke kom på besøg længere. Pigen ledte og ledte efter hvalen, men uden held. En nat blev det et frygteligt stormvejr, og et stort skib kom og evakuerede familien, som begyndte deres liv forfra på en ny ø. Til den lille piges overraskelse dukkede der hver dag nogle ting op fra deres gamle hjem, og hun blev særligt glad, da hendes elskede træfløjte en dag lå på stranden.

Benji Davies skriver tidløse og charmerende billedbøger, som kan varme selv det koldeste hjerte. Hans illustrationer er både nuancerede, farverige og fyldt med detaljer. Han tegner de fineste huse og landskaber, der dog ikke er centrum for fortællingen, men som har en afgørende betydning som stemningsskabere. Hans historier er ikke uden melankoli, men de efterlader aldrig læseren uden håb.

Alle fra ca. 3 år kan finde mening og udsøgt fornøjelse i Benji Davies’ vidunderlige billedbøger.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Mette Nejmann
Faustnummer
137047373
ISBN
9788702398762
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer