Bog

N.I.M.B.Y.

Af (
2007
)

Anmeldelse

N.I.M.B.Y.: not in my back af Marina Cecilie Roné

08 okt.07

En dybt bevægende bog om en kvinde der mister sin mand, og tre drenge, der mister deres far fortalt i et smukt og enkelt sprog.

På bagsiden af denne dybt bevægende lille bog står der: "Det handler om kræft. Det handler om kærlighed. Det handler om huller." Man kunne tilføje: Det handler om sorg. Det handler om omsorg. Det handler om døden, og det handler om livet.

En ung familiefar, Anders er dødssyg af kræft. Han ligger hjemme i "måneværelset" og vænner sig til tanken. Vænner sig til tanken om, at fremtiden ikke længere ligger åben for ham, vænner sig til tanken om, at hans hustru på et tidspunkt vil gøre sig smuk for en anden end ham.

Samtidig forsøger også hustruen, Helene, og de tre sønner på 15, 11 og 5, Aske, Sejr og Johan, at vænne sig til tanken. Og hvordan gør man det? Hvordan accepterer man i det hele taget, at ulykken har ramt en selv og ikke naboen? Og hvordan reagerer omgivelserne? Ikke alle mennesker kan rumme et andet menneskes sorg. Ikke engang et barns sorg og behov for omsorg.

Det er en uendeligt sørgelig bog, Marina Cecilie Roné har skrevet, og på samme tid er det en uendeligt smuk bog. Sproget er enkelt og rent. Bogen er kun på 103 sider, 12 kapitler og foregår over et år. I løbet af det år dør Anders, og familien skal forsøge at leve videre. Fortællesynsvinklen skifter i de 12 kapitler, så også de tre drenge og andre fra omgivelserne kommer til orde, og denne skiften virker rigtigt godt.

"N.I.M.B.Y." tager ikke lang tid at læse, men man kan sagtens læse den flere gange. For selv om emnet er trist, er sproget en absolut nydelse, og den omsorg, de tre drenge viser over for hinanden og deres mor, dybt rørende.

Lindhardt og Ringhof, 2007. 103 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
26889197
ISBN
9788759528259
Antal sider
103

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer