Bog

Pendul

Af (
2005
)

Anmeldelse

Pendul af Lotte Garbers

10 okt.05
AfHelle Regitze Boesen
Skribent

36-årige Dorte befinder sig midt i et travlt liv med job, mand og barn. Hendes liv ændres totalt ved mandens kræftsygdom og død.

Dorte har check på sit liv og virker tilfreds og glad for sin tilværelse med ægtemanden Poul og deres guldklump af en dreng, Joachim, på 6 år. Hendes arbejde som radioproducer tilfredsstiller hende, og sammen med Poul er hendes liv lagt i faste rammer.

Ved meddelelsen om Pouls sygdom rabler Dortes velorganiserede tilværelse. Alligevel kommer hun snart på højde med situationen og støtter Poul gennem sygdomsforløbet, samtidig med at hun bevarer det nære forhold, hun har til Joachim.

Men Poul dør hurtigt, og hun står fortabt tilbage. Inden Pouls død har hun planlagt at tage udenlands, og på trods af venners bekymringer gennemfører hun sit forehavende.

I Vietnam får hun et job, der indebærer, at hun skal markedsføre oprettelsen af en klinik. I den sammenhæng møder hun lægen Minh, som hun langsomt får et forhold til. Han er buddhist og dermed langt fra Dortes virkelighed, men deres forhold udvikler sig – også bestyrket af, at Joachim synes så godt om Minh.

Dorte kommer til en vis form for afklaring i sit nye forhold, og romanen byder på en overraskende slutning.

Persontegningen er langtfra overbevisende, ligesom Dortes flagrende liv ikke virker ægte. Romanen bliver derved noget uklar og svag. Forfatteren har en trofast læserskare, og denne hendes tredje roman vil helt sikkert blive læst flittigt som de øvrige.

 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
25640373
ISBN
9788702033588
Antal sider
251

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser