Bog

En hel dags kærlighed

Af (
1997
)

Anmeldelse

En hel dags kærlighed af Sidsel Falsig Pedersen

30 aug.16
AfLine Hoffgaard
Skribent

Kast dig ud i Sidsels Falsig Pedersens fantastiske novelleunivers, hvor det banale hverdagsagtige eskalerer til tragikomiske og groteske dimensioner.

I denne novellesamling præsenteres nogle af Sidsel Falsig Pedersens bedste noveller fra tidligere udgivelser. Sidsel Falsig Pedersen har sin egen unikke stil, der rummer stor tragikomik, absurditet og originalitet. Fælles for novellerne er, at de opererer i et hverdagsmiljø, som har en underliggende uro, som til tider tangerer det absurde eller surrealistiske.

Udgivelsen bygger på de tre tidligere novellesamlinger ’Ejerskifte’ (2000), ’Forholdsregler’ (2005) og  ’Så må vi se’ (2008). Antologien medtager også nogle afsnit fra Sidsels Falsig Pedersens fragmenterede debutroman ’En hel dags kærlighed’ (2007), men disse tekster kan fint læses som små selvstændige historier.

I ’En hel dags kærlighed’ (ikke at forveksle med titlen på denne antologi) tager personen hen til et sted, hvor man kan gå i barndom og blive baby igen med forældre, der tager sig af en.

I novellen ’Liv’ er en kvinde skrevet op på venteliste til et nyt liv med arbejde, venner og bolig, hvor man holder middag og snakker om ugen der gik.

I ’Ikea’ skal et nyt kærestepar i Ikea for første gang. De skal forbi hans mor for at låne en bil og kvinden føler sig underligt utilpas ved svigermoren og overvejer, om kæresten vil efterlyse hende, hvis hun bliver væk i Ikea.

Novellerne starter alle med en banal, hverdagsagtig situation, hvor personen føler sig ved siden af eller ude af trit med situationen, som eskalerer til det groteske eller surrealistiske i nogle noveller. I andre noveller indfanges de små usagte ting og stemninger, som får mennesker til at gå fejl af hinanden eller fortolke situationer forskelligt. Samlet set kan man bedst karakterisere den gennemgående tematik i Sidsel Falsig Pedersens forfatterskab som omhandlende relationer og det psykologiske spil mellem mennesker.

Jeg er stor fan af Falsig Pedersens sprog og finesse for de små hverdagsagtige situationer, hvor mennesker interagerer og ofte går fejl af hinanden. Hun forstår at økonomisere med sproget, så der hverken står for meget eller for lidt. At nogle noveller tangerer det surrealistiske, tilfører noget uventet og spændende til læsningen.

Jeg kan på det varmeste anbefale dette forfatterskab, som har sin egen unikke charme og skævhed. Denne novellesamling er et godt sted at starte for nye læsere, da den præsenterer en bred vifte af Falsig Pedersens værker. Falder novellerne i din smag, så er det jo bare at fortsætte med nogle af de tidligere værker i forfatterskabet.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Faustnummer
21812692
ISBN
9788779737617
Antal sider
100

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser