Bog

Gladiator

Af (
2021
)

Anmeldelse

Gladiator

01 sep.21
AfMette Balle Christensen
Skribent

Femte bind om Oxen byder på et stærkt plot og en makaber sag, der bliver skæbnesvanger for den tidligere jægersoldat. 

Syv krigsveteraner findes dræbt – tre i en grusgrav og fire på en shelterplads i en skov nær Vejle. Næsten samtidig dukker et lig op i vandet ud for Tuse Næs. Noget tyder på, at de mange drab hænger sammen. Niels Oxen bliver kontaktet af PET, som deltager i opklaringen. De har brug for hans hjælp, da han med sin baggrund som jægersoldat, har mulighed for at træde ind og ud af miljøer, som det er vanskeligt for politiet at færdes i. Oxen får hurtigt færten af noget og handler på egen hånd. Det skal vise sig at blive skæbnesvangert for ham, og det, der kunne ligne en forbrydelse med en seriemorder, der går efter krigsveteraner, viser sig at trække tråde i en hel anden retning og forgrene sig langt ud over Danmarks grænser.

Selv om bogen er femte bind i serien om Niels Oxen er det ikke nødvendigt at have læst de foregående bøger. I handlingen refereres der ind imellem til noget, der er sket i de tidligere bøger, men det er ikke relevant for plottet i denne historie og dermed ikke nødvendigt at kende til. Persongalleriet er stort, men med tre bærende hovedpersoner og så selvfølgelig Niels Oxen. Ud over deres fælles mål – at opklare forbrydelsen – har personerne hver især deres egen historie, som ligger som en slags baggrundsmusik.

Som i de fleste gode krimier er første del af handlingen en lang række puslespilsbrikker, som endnu ligger og venter på at blive samlet. Selv om man som læser allerede fra starten af bogen forsøger at gætte på plottet og regne ud, hvem morderen er, er ledetrådene spredt som små brødkrummer, der gør det umuligt at regne sammenhængen ud. Kapitlerne er korte og springer mellem de forskellige personer og sproget er let og flydende – alt sammen med til at bogen er svær at lægge fra sig.

Denne bog var mit første bekendtskab med Niels Oxen – et møde jeg er glad for. Jeg skal lære Niels Oxen bedre at kende nu, og heldigvis står der fire bind på hylden og venter på mig.

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
ISBN
9788740066968
Antal sider
464

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser