Bog

Magda vil hellere lege

Af (
2020
)

Anmeldelse

Magda vil hellere lege af Anne Sofie Hammer

23 okt.20
AfAnnie Christensen
Skribent

Kunsten at navigere mellem to hjem skildres med lige dele humor og varme i bøgerne om Magda. Den kærlige, lidt kaotiske hverdag i en småbørnsfamilie vil vække genkendelse hos mange.

Magda bor skiftevis hos mor og Anders og hos far, og nogle gange bliver hun også passet af Nisse, når hun er hos mor. Hun har kendt Nisse, siden hun var helt lille, og han arbejdede i vuggestuen. Magda er virkelig god til at lege og finde på, og hun har f.eks. lidt svært ved at forstå, at far ikke synes, det er en god idé, at hun klatrer i sin prinsessekjole, eller hvorfor mor ikke er så vild med, at hun selv klipper sit pandehår.

I det hele taget godtager Magda sjældent de voksnes regler uden at sætte spørgsmålstegn ved dem, og det lykkes hende ofte at få det sidste ord. Som hun på et tidspunkt siger til sin far: Det var altså mest dig, der aftalte det. Det er vel ikke en aftale, hvis det kun er den ene, der aftaler det?

Anne Sofie Hammer er kendt og elsket for sine bøger om ’Villads fra Valby’, og hun kan det med at ramme børns hverdag lige i øjenhøjde. Magda kunne meget vel være Villads’ charmerende lillesøster, for hendes små påfund er ikke til at stå for. Man kan ikke lade værre med at trække på smilebåndet over hendes finurlige kommentarer og indfald. Det er en dejlig oplæsningsbog, der igennem 12 kapitler med humor og indlevelse skildrer små hverdagssituationer i Magdas forskellige hjem og i børnehaven med vennerne August, Selma og Marie.

’Magda vil hellere lege’ er en selvstændig fortsættelse til ’Magda vil selv bestemme’, og udover disse højtlæsningsudgaver findes der også tre lige så skønne billedbøger om Magda. Fælles for udgivelserne er, at de på en kærlig og uhøjtidelig måde også sætter fokus på nogle af de situationer og dilemmaer, der kan opstå i moderne familier med delebørn. Magda har heldigvis fundet sig til rette i en tilværelse med to meget forskellige hjem, og mange andre delebørn vil kunne spejle sig i hende.

Sira Stampes livlige, udtryksfulde og farverige illustrationer spiller rigtig godt sammen med bogens handling, og både børn og voksne kan finde små detaljer, som de kender fra hverdagen. Bøgerne om Magda er oplagte til højtlæsning for de 4-7 årige både i børnehaven og derhjemme.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
48337503
ISBN
9788702301649
Antal sider
72

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser