Bog

Villads fra Valby lærer klokken

Af (
2020
)

Anmeldelse

Villads fra Valby lærer klokken af Anne Sofie Hammer

29 jul.20

Det er spændende, men ikke helt let, at få styr på klokken. Lad Villads fra Valby hjælpe indlæringen på vej i denne historie om tiden, der kan føles lang eller pludselig gå stærkt.

Billedsiden er herlig, og der er rigtig mange sjove ure at kigge på i bogen om Villads fra Valby, der lærer klokken. En lærerig og underholdende historie, som både kan læses hjemme og i indskolingen.

Villads kan næsten ikke vente til hans fætter Noa kommer på besøg med sin nye hundehvalp klokken 14. Men der er 7 timer til, siger hans forældre. Selvom Villads går ind på sit værelse og leger lidt, er der alligevel kun gået 5 minutter. Villads bliver ved med at spørge, om ikke snart klokken er 14, så mor lærer Villads om klokken, så han selv kan følge med.

Villads øver sig rigtig meget på klokken, men tiden går alligevel langsomt. Det er først, da han slet ikke holder øje med klokken og bliver opslugt af noget andet, at tiden går hurtigere. Historien kommer også kort omkring begrebet tid og digitale ure, men som far siger, så må det vente til en anden dag, for nu er klokken endelig 14, og Noa og hundehvalpen er der.

Tid er et abstrakt begreb, som kan være svært at begribe for børn. Denne historie pakker indlæringen ind i en fængende historie, som gør klokken og tiden lettere at relatere til. Der er tegnet urskiver med forskellige klokkeslæt ind i teksten, så barnet kan deltage aktivt og gætte på, hvad klokken nu er. Historien forklarer minutter, timer, kvarte, halve og hele timer, og det kan føles som lidt af en mundfuld på en gang. Indstil jer på enten at tage historien i bidder med god tid til gentagelse og snakke om klokken og suppler også gerne med lettere fagbøger om klokken.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
48070779
ISBN
9788702304138

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer