Bog

Villads fra Valby spiller fodbold

Af (
2020
)

Anmeldelse

Villads fra Valby spiller fodbold af Anne Sofie Hammer

09 okt.20

Villads fra Valby kommer galt afsted igen, da en regnvejrsdag sætter skub i en kæde af begivenheder.

Det hele begynder med en omgang fodbold i haven, for Frida har fået en ny flot bold, og den skal prøves af. Men regnen og Fridas mor sætter en stopper for legen, og så må de i stedet gå indenfor. Da Villads og Frida får øje på isbilen ud gennem vinduet, melder lysten til is sig noget så eftertrykkeligt.

Villads’ far vil ikke købe en is til dem, så derfor beslutter de sig for at tjene pengene selv. Det resulterer i en noget anderledes form for gulvvask på badeværelset, som efterlader dem mere våde, end regnen udenfor ville have gjort, og det er Fridas mor altså ikke spor tilfreds med.

Anne Sofie Hammer er kendt og elsket for sine bøger om ’Villads fra Valby’, og hun kan det med at ramme børns hverdag i øjenhøjde. I lighed med Emil fra Lønneberg, roder Villads sig hele tiden ud i problemer, selvom hans intentioner er gode, og han har hjertet på rette sted. Det ene sjove indfald afløser det andet, og det er aldrig kedeligt at være i Villads’ selskab, for fantasien og legen er de bærende elementer i fortællingerne.

Historierne om Villads findes både i højtlæsnings- og billedbogsudgaver, og dette er den niende billedbog i rækken. Sproget er frisk og ligetil, og Dina Gellerts udtryksfulde og sjove illustrationer, som her får mere plads, emmer af farver, liv og energi.

Billedbogsudgaverne gør, at Villads kan nydes af børn allerede fra 3 års-alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Graphic
Dina Gellert
ISBN
978-87-638-6435-0
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer