Bog

Karate kid

Af (
2020
)

Anmeldelse

Karate kid af Kim Smith

01 sep.20

Mødet mellem drengen Daniel og karatemesteren Mr. Miyagi fortæller en historie om at finde sig selv og vinde mod all odds.

“Wax on, wax off” er nok en sætning, mange voksne kan huske fra barndommens filmland. Nu er kultfilmen fra 1984 blevet til en billedbog, som giver børn fra 4 års-alderen mulighed for at stifte bekendtskab med filmens univers.

Daniel er flyttet til Californien og er nu den nye på skolen. En flok drenge, der går til karate i dojoen Cobra Kai, er hurtigt efter ham, og en dag jagter de Daniel på vej hjem fra skole. Heldigvis kommer Mr. Miyagi til undsætning, og han indvilliger efterfølgende i at undervise ham i karate. Men Daniel bliver i stedet sat til at udføre pligter som at pudse biler, slibe terrasse og male Miyagis hus. Hver opgave ledes af en bestemt håndbevægelse, og hen ad vejen viser det sig, at der er en højere mening bag det hele. Daniel har uden at vide det opbygget muskler, trænet udholdenhed og lært karatebevægelser.

Udover at være Daniels sensei, bliver Mr. Miyagi også en slags faderfigur for ham, og han hjælper ham med at lære disciplin, at tro på sig selv og finde balance i livet. Daniel ender med at være så dygtig og veltrænet, at han slår sine rivaler fra Cobra Kai i den stor karateturnering.

Bogen er en forenklet udgave af den velkendte historie, men fortællingen er tro mod det filmiske forlæg. De vigtigste aspekter er medtaget, selvom det komprimerede format gør, at historien får karakter af et resumé. Illustrationerne er levende og farverige, og man kan genkende karaktererne fra filmen, så der er bestemt mulighed for, at genkendelsens glæde kan blive vakt hos mange, der får mulighed for at introducere deres børn for noget, som de selv har været glade for.

’Karate Kid’ er en del af serien ’Carlsens filmklassikere’, der indtil videre også tæller billedbogsadaptioner af hitfilmene Alene hjemme, E.T og Tilbage til fremtiden. Der er nostalgi for alle pengene, og det giver forældre og børn en mulighed for at være sammen om fortællingerne fra de voksnes barndomsfilm.

Bogdetaljer

Secondary title
Carlsens filmklassikere
Forlag
Carlsen
Oversætter
Kaya Hoff
ISBN
978-87-11-98098-9
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer