Bog

Tilbage til fremtiden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Tilbage til fremtiden af Kim Smith

06 nov.19

Rejs tilbage til fremtiden i denne billedbogsudgave af 80ernes kultfilm. Her er nostalgi og gensynsglæde for alle pengene.

Scifi-komedien ’Tilbage til fremtiden’ blev et stort hit, da den udkom i 1985, og mange har nok set filmen om drengen, Marty McFly, og hans ven, den excentriske videnskabsmand Doc, adskillige gange. Nu er historien udkommet i en billedbogsversion, der giver en yngre generation mulighed for at stifte bekendtskab med filmens univers.

Ved et uheld kommer Marty til at rejse tredive år tilbage i tiden, da han testkører videnskabsmanden Docs nyeste opfindelse - en tidsmaskine, bygget i en bil. Marty lander i sin hjemby i året 1955, hvor alt ser meget anderledes ud. Her møder han sine forældre, og han er tæt på at ødelægge sin egen fremtid, da hans mor forelsker sig i ham. Sammen med den yngre version af Doc skal han både få tidsmaskinen til at virke igen og få sine forældre til at forelske sig i hinanden, inden han og hans søskende forsvinder helt fra familiefotografiet.

Bogen er - selvsagt - en forenklet udgave af den velkendte historie, men der mangler ikke noget signifikant, for fortællingen er tro mod det filmiske forlæg. De vigtigste aspekter er medtaget, omend i en mere overfladisk form grundet det komprimerede format, så historien får karakter af et resumé. Illustrationerne er flotte og farverige, og man kan nemt genkende karaktererne fra filmen, måske lige med undtagelse af Marty, der i bogens lidt mere barnlige streg har fået et yngre look end Michael J. Fox’ figur i filmudgaven. I bogen ligner Marty nærmere en dreng på 12-13 år end den 17-årige teenager, han er. Genkendelsens glæde skal nok alligevel blive vakt for mange, som her får en mulighed for at introducere deres børn for noget, de selv har været glade for.

’Tilbage til fremtiden’ er en del af serien ’Carlsens filmklassikere’, der indtil videre også tæller billedbogsadaptioner af filmene E.T og Alene hjemme. Her er nostalgi og gensynsglæde for alle pengene, og det giver forældre og børn en oplagt mulighed for at dele fortællingerne fra de voksnes barndomsfilm, før børnene er store nok til at se dem.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Louise Bylov
ISBN
978-87-11-91170-9
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer