Bog

Djævlen går i Prada

Af (
2006
)

Anmeldelse

Djævlen går i Prada af Lauren Weisberger

21 aug.06
AfMie Henriksen
Skribent

Livet bag det store modemagasins glittede overflade er et helvede fyldt med tårnhøje stiletter og spidse albuer - redaktøren får selv Cruella de Ville til at ligne den gode fe.

Just udklækket fra college flytter den unge Andrea til New York og får noget tilfældigt arbejde på modemagasinet Runway.

Hun interesserer sig ikke særligt for mode men vil gerne med tiden nå frem til at skrive for et seriøst magasin. Selv at hente kaffe til en redaktør er dog et skridt på vejen. Som juniorassistent for redaktøren er hun den laveste livsform på bladet, hvor stil er alt. Samtlige ansatte kvinder er over 180 cm. og vejer mindre end 50 kilo, og samtlige mænd er bøsser.

Portrættet af Andreas chef er det mest ædende ondskabsfulde, jeg nogensinde har læst. Miranda er lunefuld, diktatorisk, nedladende og hensynsløs. Alle i modeverdenen ligger på maven for hende, og bladet bruger ufattelige ressourcer på at stille hende tilfreds.

Som hendes assistent må Andrea anstrenge sig for at gætte hendes ønsker nærmest før de kortfattet er frembjæffet, stå til rådighed døgnet rundt og samtidig finde sig i jævnligt at blive ydmyget ved at få møgfald af Miranda, der ikke engang gider gøre sig den ulejlighed at huske hendes navn. Ingen opgave er for lille eller for stor til at blive tørret af på assistenten, der både må ekspedere enorme bunker af rensetøj og ansætte nye barnepiger. 

Den mest groteske situation opstår, da Miranda forlanger den nye Harry Potter bog fremskaffet to dage før den officielt udkommer og sendt med privatfly til Paris, for at hendes tvillingepiger på 10 kan læse den før alle andre.

Det fyger med mærkenavne igennem bogen, og Andrea kommer efterhånden til at værdsætte muligheden for gratis designertøj. Bærere af mere gennemsnitligt stangkluns kan dog roligt kaste sig over bogen. Undertegnedes seneste knæfald for moden var at sprætte skulderpuderne af en 80’er-bluse, men ikke desto mindre fandt jeg beretningen særdeles underholdende!

Den unge debutforfatter har selv arbejdet som personlig assistent for den legendariske Anna Wintour, chefredaktør på amerikanske Vogue. Så tænker man selvfølgelig sit, og bogen har da også af den grund vakt stor opsigt og er blevet læst som nøgleroman.

September 2006 får filmen med Meryl Streep i titelrollen dansk biografpremiere.

Oversat af Ellen Boen. Sommer & Sørensen, 2006. 343 sider, Kr 299,95

Bogdetaljer

Forlag
Sommer & Sørensen
Oversætter
Ellen Boen
Faustnummer
26375452
ISBN
9788790189778
Antal sider
343

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser