Bog

Dagbog fra i morgen

Af (
2010
)

Anmeldelse

Dagbog fra i morgen af Cecelia Ahern

07 jun.10
AfMerete Trap
Skribent

Endnu en magisk perle fra Cecilia Aherns hånd,  som lægger sig perfekt ind i forfatterens efterhånden lange, eventyrlige halskæde af bøger.

Da den 17-årige Tamaras far begår selvmord og efterlader en stor gæld, tvinges Tamara og hendes mor til at flytte ind hos Tamaras onkel og tante, der bor i en lille landsby.

Tamaras mor trækker sig ind i sig selv af sorg, og Tamara overlades til sig selv og sin kedsomhed. Da hun en dag falder over en smuk, gammel læderindenbunden bog i den lokale bogbus, forandres hendes liv dog drastisk. Bogen er magisk, og det er hendes egen dagbog fra i morgen.

Tamara finder ud af, at hendes familie gemmer på flere hemmeligheder, end hun nogensinde havde drømt om, og nu sætterTamara alt på spil for at opklare hvilke hemmeligheder, der gemmer sig bag onklens og tantens tilsyneladende kedelige facader.

Cecilia Ahern markerer sig indenfor chick-litt genren, ved altid at komme en knivspids magi i sine romaner. I romanen ’P.S. Jeg elsker dig’ er det breve fra den afdøde ægtemand, der hjælper hovedpersonen igennem sorgen; i ’Hvis du ku se mig nu’ får hovedpersonen et kærlighedsforhold til nevøens usynlige ven; og i ’Et sted i nærheden’ forsvinder hovedpersonen til en verden fyldt med forsvundne personer.

Cecilia Ahern sætter læserens fantasi og virkelighedsfornemmelse på spil, på en velskrevet og underholdende måde. Jeg vil anbefale ’Dagbog fra i morgen’ til alle, både unge piger og voksne (kvinder), med det eneste forbehold at man er nødt til at lukke op for sin egen fantasi, lade det indre barn styre læsningen. For kun med fantasien i orden, får man størst mulig glæde af disse vidunderlige bøger.

Cecilia Ahern slog for alvor igennem med romanen ’P. S. I love you’, som i 2007 blev filmatiseret med Hilary Swank i hovedrollen.

Bogdetaljer

Forlag
Thaning & Appel
Oversætter
Ninna Brenøe
Faustnummer
28249632
Graphic
Mikkel Henssel
ISBN
9788741301600
Antal sider
374

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser