09 feb.24

Bogliste

Filmatiserede bøger

Bøger på listen

Kalak

Af Kim Leine

Kalak

Kim Leines debut er en umådelig barsk og livsbekræftende erindringsroman i sproglig verdensklasse. Læs bogen inden filmen.
Læs mere

Konferencen

Af Mats Strandberg

Konferencen

Mats Strandberg er en mester i at skrive rædselshistorier i genkendelige miljøer. Teambuilding vil aldrig mere være det samme.
Læs mere

Eileen

Af Ottessa Moshfegh

Eileen

Forrygende feel-bad roman om Eileen, hvis bitterhed, negativitet og selvhad sjældent er set mage. Sproget er smukt, humoren kulsort som bogforsiden.
Læs mere

Omsorg

Af Claire Keegan

Omsorg

Rørende fortælling om fattigdom og medmenneskelighed i 1980’ernes Irland. På trods af sit beskedne omfang sætter denne historie sig solidt fast i sin læser.
Læs mere

De otte bjerge

Af Paolo Cognetti (f. 1978)

De otte bjerge

Stoisk ro og ubarmhjertig poesi. De otte bjerge er en svimlende roman til trods for sit relativt beskedne omfang.
Læs mere

Meter i sekundet

Af Stine Pilgaard

Meter i sekundet

Stine Pilgaard har skrevet en sprogligt veloplagt komedie om kærlighed og normalitet og om at blive voksen i Vestjylland.   
Læs mere

Underet

Af Emma Donoghue

Underet

Et under af en roman om 11-årige Anna, som ikke vil spise. Historien er både spændende og psykologisk overbevisende. Donoghue lever fuldt ud op til sin debut.
Læs mere

Hvor flodkrebsene synger

2019's store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.
Læs mere

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere