Bog

Sonjas sidste vilje

Af (
2014
)

Anmeldelse

Sonjas sidste vilje af Åsa Helleberg

20 maj.14
AfRikke Bødker
Skribent

Fire kvinder har været veninder gennem mange år. Da den ene pludselig dør, får de andre et testamente fyldt med en masse nye og spændende udfordringer.

Fire kvinder i halvtredserne, Sonja, Maggan, Susanne og Rebecca, har været tætte veninder gennem mange år, da Sonja pludselig dør. Det er en stor sorg for alle, og overraskelsen er stor, da de får at vide, at der er lavet et testamente. De vidste ikke, at Sonja var rig og i øvrigt heller ikke, at hun var alvorligt syg. Så de kendte hende slet ikke så godt, som de troede.

Sonjas testamente er en iscenesættelse af, hvordan de tre skal leve deres liv fremover. De bliver udstyret med en bolig i hvert sit land og får en opgave, de skal fuldføre i løbet af et år, hvis de vil have resten af arven udbetalt.

Først er de meget tøvende over for Sonjas krav, men ved nærmere eftertanke accepterer de og går i gang med opgaverne. De får alle tre en kæmpe udfordring, så indimellem er de parat til at opgive det hele. De har stadig deres venskab og hjælper hinanden. Afstanden ser de ikke som en begrænsning, måske bringer den dem tættere sammen end nogensinde før, fordi deres liv bliver så anderledes.

Romanen foregår flere forskellige steder: England, Mallorca, Paris og Sverige, og på en eller anden måde illustreres kvindernes udvikling i forhold til det land, de hver især lander i og lærer at føle sig godt tilpas med. Personbeskrivelserne er ikke så udtømmende. Man får en lille fornemmelse af, hvad de tænker og føler, men helt ind til kernen kommer man ikke.

Sonjas sidste vilje er chicklitt, når det er bedst, selvom bogen ganske vist er skrevet for lidt ældre kvinder end ellers. Den minder på nogen måder om Sex and the city, på andre måder om en mere skabelonagtig dameroman a la Binchy. Den er let at læse, sproget fungerer godt, den er underholdende og meget direkte i sin fortælling og ikke mindst er det sjovt at se, hvordan kvinderne ændrer sig hen ad vejen. Ikke at de ikke var rigtige kvinder før, men i og med at de får et anderledes liv, bliver udfordret og møder kærligheden, bliver de mere rummelige over for de udfordringer, de møder

Helleberg fanger hurtigt ens opmærksomhed, hendes måde at skrive på er fyldt med overraskelser og forskellige stemninger. Jeg vil godt læse mere i samme stil.

Bogdetaljer

Forlag
Rosenkilde & Bahnhof
Oversætter
Liv Camilla Skjødt
Faustnummer
51047524
ISBN
9788771285550
Antal sider
315

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser