Bog

Ude af drift

Af (
2016
)

Anmeldelse

Ude af drift af Lisa Owens

05 sep.16

Claire Flannery er ude af drift i Lisa Owens debutroman, som til gengæld er driftssikker Chick-lit skåret over en effektiv Bridget Jones skabelon.

Claire er sidst i tyverne og har netop sagt sit job op for at finde ud af, hvad hun vil med sit liv. Hun vil gerne gøre en forskel, men i stedet for at finde en meningsfuld karrierevej synker hun ned i en dynge af formålsløse cafebesøg og ligegyldige overspringshandlinger, mens hun på ægte Bridget Jones manér rager uklar med sin mor og drikker lidt for meget. Romanen er skrevet som en serie af fragmenter, hvor Claire reflekterer over små og store ting i livet og skildrer episoder fra hverdagen. Formen er med til at understrege Claires ustrukturerede hverdage og hendes mangel på retning i livet.

Claires usikkerhed og mangel på selvværd drypper ud over siderne. Mens hun tror, at alle andre har styr på livet, går dagene med ligegyldige overspringshandlinger som at konsultere en karrierespåkone og bekymre sig om ukrudtsplanten, der breder sig på ejendommens afsats. Og i en tid, hvor Claire sukker efter opbakning og forståelse, bliver hun på grund af en uheldig udtalelse om sin morfars genitalier, uvenner med sin mor, der nægter at tage telefonen, når Claire ringer. Det hjælper heller ikke på sagen, at karrieren kører på skinner for kæresten Luke, og at omgivelserne kommer med endeløse stikpiller om ægteskab og børn. Et tema som Luke og Claire selv behændigt styrer uden om.

Personkarakteristikkerne er som taget ud af Bridget Jones bøgerne med Claire som den usikre og lidt klodsede kvinde, den bløde, overbærende far og mere kontante mor og den succesfulde kæreste. Claire sætter sig selv i en række tå krummende situationer, som sikrer et smil på læben bogen i gennem. Alligevel kan man godt blive en kende træt af Claire – måske fordi hun er Bridget Jones i ny forklædning. Tager man det ud af ligningen, er ”Ude af drift” velskrevet Chick-lit med noget på hjerte, som meget befriende snor sig uden om romantiske forviklinger, som ellers ofte karakteriserer genren.

Bogdetaljer

Forlag
Gads forlag
Oversætter
Lærke Pade
Faustnummer
52521599
ISBN
9788712051442
Antal sider
313

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer