Bog

En shopaholics hemmelige drømmeverden

Af (
2000
)

Anmeldelse

En shopaholics hemmelige drømmeverden af Sophie Kinsella

15 maj.01

"En shopaholics hemmelige drømmeverden" er endnu en engelsk "singleroman" à la "Bridget Jones' dagbog" af Helen Fielding. Den er både morsom og medrivende, og tvangsshopping er det store gennemgående tema.

Den kaotiske, men charmerende Rebecca Bloomwood er romanens hovedperson. Som forfatteren selv er Rebecca journalist og arbejder på et lille magasin om privatøkonomi. Hun arbejder udelukkende for pengenes skyld. Dem har hun hårdt brug for da hun er tvangsshopper, og dermed anslås bogens tema: At bruge penge er Rebeccas hobby. Tøj, make-up, mad, fornøjelser, bøger, strømper, taxature og meget mere indkøbes i liflig strøm. Hun power-shopper samtidig med at rykkerbrevene og breve i rudekuverter hober sig op!

Romanen er en banal udviklingsroman hvor Rebeccas uerkendte mål dels er at få styr på sin økonomi, dels er at finde ud af, om den ridderlige og stenrige Luke Brandon er manden i hendes liv. Alt lykkes til sidst: Rebecca ender i morgen-TV som ekspert i privatøkonomi, og Lukes stormkur bærer frugt.

Det er en underholdende og grinagtig roman om en turbulent periode i Rebeccas liv. Selv om jeg indimellem følte, at det her havde jeg læst før, var den morsom og svær at lægge fra sig. Det er ikke stor litteratur der vil gå over i litteraturhistorien, men underholdningen er i top, og der er dømt happy ending! Kan man lide Helen Fielding, Jane Green, "Nynnes dagbog" og "Ser jeg tyk ud i det her?", vil man elske Rebecca Bloomwood.

Vinten, 2000. 348 sider.

BogWeb - 15. maj 2001

Bogdetaljer

Forlag
Vinten
Faustnummer
23025930
ISBN
9788762300361
Antal sider
348

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer