Logo
Bogliste

Bøger, der er blevet til tv-serier

Vi ved alle, at bogen er bedre, men nogle gange er filmatiseringen også ret god! Ja, for hvad er mere nærliggende end at snuppe en fortælling, der allerede én gang har vist sit værd og fortælle den gode historie igen - i en TV-serie?

Nogle gange kan en bog være så fantastisk, at den er nødt til at blive bragt til live på skærmen. Men med så mange tv-serier baseret på bøger derude, hvordan ved du, hvilke der er værd at se?

Bøger på listen

Samme dag næste år

David Nicholls

En eminent lille lækkerbisken der vækker mindelser om ’Da Harry mødte Sally’ og Nick Hornbys forfatterskab,  men som alligevel er sin helt egen!

Tre kvinder

Lisa Taddeo (f. 1980)

Gribende og modig bog om tre kvinder, der hver især har udlevet deres lyster og fået samfundets fordømmelse at føle.

Pigerne fra Englandsbåden

Lone Theils

Veldrejet krimidebut baseret på virkelige hændelser. 

Fangeleg

Kim Fupz Aakeson

Gennem tre fængselsbetjente åbner Kim Fupz Aakeson døren til et lukket miljø både indenfor og udenfor murene i en træfsikker roman.

Hændelser ved vand

Kerstin Ekman

TV-serien 'Hændelser ved vand' er baseret på Kerstin Ekmans prisvindende krimi. 

 

Normale mennesker

Sally Rooney

En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads.

Pachinko

Min Jin Lee

Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.

Voksnes løgnagtige liv

Elena Ferrante

Dybtfølt og bevægende portræt af teenageliv i 1990’ernes Napoli med klasseforskelle, løgne og fortielser er chokerende læsning. Raffineret, uskønt og meget overbevisende.

Min geniale veninde

Elena Ferrante

Elena og Lila vokser op i et fattigt voldeligt kvarter i Napoli i 1950'erne - De skiller sig ud ved deres intelligens, og selv om drømmen om en bedre fremtid fører dem i forskellige retninger, udvikles deres venskab hele tiden

Dronninggambit

Walter Tevis

Romanen om børnehjemsbarnet Beth, som bliver skakmester på topplan i en mandsdomineret verden, er fængslende og umulig at lægge fra sig.

 

Tjenerindens fortælling

Margaret Atwood

Margaret Atwoods rystende skildring af et forrykt mandsdomineret samfund er en must read

Daisy Jones & The Six

Taylor Jenkins Reid (f. 1983)

Musikroman om ikonisk, fiktivt rockband fra 1970’erne løfter sløret for virkeligheden bag fantasien om berømmelse.

Den våde fisk

Volker Kutscher

Genudgivelse af Kutschers roman, der foregår i Berlin anno 1929. Her er korrupt politi, gryende nazibevægelse og nationalistiske ønsker om hævn efter 1. Verdenskrig. 

Glem det. Dårligt nyt. En smule håb

Edward St. Aubyn

Edward St Aubyn åbner et vindue til en verden gennemsyret af dekadence, amoral, grådighed, snobberi og ondskab: Det britiske aristokrati.

Små påsatte brande

Celeste Ng (f. 1980)

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.

Den underjordiske jernbane

Colson Whitehead

Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman. 

Vinder af Pulitzerprisen 2017.

Heartstopper

Alice Oseman (f. 1994)

Første bind på dansk i ultrapopulær og fremragende graphic novel-serie, der har gået sin sejrsgang i mange lande.

Kastanjemanden

Søren Sveistrup

Søren Sveistrups første krimi er en helstøbt historie og et velfortalt værk med et umage makkerpar og en uhyggelig og barsk krimigåde.

Stolthed og fordom

Jane Austen

Dengang et blik var nok til at få et hjerte til at smelte. Hertfordshire i 1800-tallets England danner ramme for Jane Austens romantiske roman Stolthed og fordom.

Samtaler med venner

Sally Rooney (f. 1991)

Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.

Det gyldne kompas. Bind 1

Stéphane Melchior

Lyra - 11 år og forældreløs - kommer på sporet af noget mystisk og uhyggeligt, da flere og flere børn forsvinder. Løsningen findes måske højt mod nord, mellem panserbjørne og flyvende hekse

Fagre nye verden

Aldous Huxley

Menneskeligheden vendes på hovedet under et totalitært styre, hvor biologisk kontrol og masseproduktion udgør samfundets fundament. 

Originaludgave 1932

Alt hvad jeg ved om kærlighed

Dolly Alderton

Skarp og underholdende selvbiografisk roman om en ung kvindes liv med veninderne i London.

Belgravia

Julian Fellowes

Forfatteren bag Downton Abbey har skabt en ny skøn historie, der stiller skarpt på skandaler, intriger, kærlighed, hemmeligheder og magtkampe i 1800-tallets London.

Du

Caroline Kepnes

Velkomponeret og ubehageligt fængslende psykologisk thriller om besættelse, vrangforestillinger og psykopati forklædt som kærlighed.

Fortællinger fra Ringen : tales from the Loop

Simon Stålenhag

Et sublimt dekoreret science fiction eventyr.

En helt normal familie

Mattias Edvardsson (f. 1977)

En fremragende fortælling, der med al tydelighed viser, hvor langt vi er parate til at gå for at beskytte vores afkom. En historie om en familie på afgrundens rand.

I love Dick : roman

Chris Kraus (f. 1955)

Delvis selvbiografisk roman om den kvindelige kunstner Chris, der forelsker sig i den belæste Dick. Chris er gift med den ældre, intellektuelle Sylvere. Da de ikke længere har et seksuelt forhold, begynder de at lege med forelskelsen og skriver sammen breve til Dick

Uortodoks : min vej ud af jødisk fundamentalisme

Deborah Feldman

Interessante erindringer om forfatterens opvækst i et ultraortodokst jødisk miljø og hendes flugt ud af det meget lukkede og intolerante samfund.

Store små løgne

Liane Moriarty

Tre kvinder bliver ført sammen, da deres børn begynder i skole. Omkring dem udspiller sig små og store dramaer, og selv de bedste familier gemmer på hemmeligheder

Bridgerton - den ugifte hertug

Julia Quinn (f. 1970)

En snedig plan, der fører til et ægteskab fyldt med romantik, begær og skænderier. Kærlighed og ens bedste vens lillesøster er ikke altid en god kombination. 

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout

Olive er pensioneret skolelærer fra Maine, New England, hun er kantet og typen der skånselsløst smækker sandheden i hovedet på dig. Du vil elske hende!

 

Magikerne

Lev Grossman

Fascinerende fantasyfortælling om magi, bedrag og uhyggelige hemmeligheder er dyster læsning og ikke for børn.

Outlander - den engelske kvinde

Diana Gabaldon

Bedre historisk underholdning skal man lede længe efter.

Filmatiseret som "Outlander" i 2014, instrueret af Metin Hüseyin m.fl. 

The End of the F***ing World

Charles Forsman

Fin og foruroligende graphic novel om jagten på ægte følelser i en meningsløs verden.

 

A Discovery of Witches - Heksenat

Deborah Harkness

Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og forbudt kærlighed.

Sherlock Holmes' eventyr

A. Conan Doyle

Violinspillende, kokain-misbrugende, knivskarp og lynhurtig. Hvem taler jeg om? Elementært, min kære Watson. Sherlock Holmes, naturligvis.

Originaludgave: 1892

Krig og fred

Lev Tolstoj

Napoleonskrigene danner baggrund for Tolstojs slægtsroman og skarpe beskrivelser af aristokratiets forlorne byliv og krigens meningsløshed.

Originaludgave 1864-69

Kampen om tronen

George R. R. Martin

Endelig foreligger et af fantasy-genrens hovedværker på dansk, første bind indeholder alt hvad hjertet kan begære af fantasi, magtkampe, kærlighed, helte og skurke.

Top dog

Jens Lapidus

Forfatterens nyeste trilogi afsluttes med bravour, og selvom plottet ikke holder hele vejen, er der tale om superb underholdning af den hårdkogte slags.

Døde piger lyver ikke

Jay Asher

Vigtig og hjerteknusende historie om en ung piges selvmord. På syv kassettebånd fortæller hun historien om, hvorfor hendes liv sluttede.

The Witcher - det sidste ønske

Andrzej Sapkowski

Hver eneste side er fyldt med underfundige påhit og eventyrlige skabninger. Bestsellerserien bag The Witcher begynder lovende.

Firefly Lane

Kristin Hannah

’Firefly Lane’ er en fremragende feel good-bog og en bog, der byder på alt det, et venskab indebærer. 

Oxen - De hængte hunde

Jens Henrik Jensen

Hvem er ven og hvem er fjende? Det er det store spørgsmål i Jens Henrik Jensens stærke og meget underholdende krimiserie.

Død indtil solnedgang

Charlaine Harris

Sydstaterne bliver i denne dark fantasy serie den primære scene for en helt ny type vampyrhistorier, der udfolder sig rundt om servitricen Sookie Stakehouse.

Bøgerne om Sookie Stackhouse danner baggrund for tv-serien True Blood.

Jordens søjler

Ken Follett

Bygningen af en katedral i Kingsbridge i 1100-tallets kaotiske England danner ramme om skildringen af en lang række af tidens mennesketyper, de spændende historiske begivenheder, samfunds- og klosterliv samt arkitektur og byggeteknik

Rosemarys baby

Ira Levin

Ingen blod og drabelige effekter, men en skræmmende historie, der langsomt ruller sig ud i hverdagens trivialiteter, og hvor uhyggen skabes imellem personerne.

 

Rosens navn

Umberto Eco

Mord, kættere, mennesker der bliver brændt på bålet. Vi er tilbage i middelalderen i året 1327, hvor en munk bliver fundet død.

Station 11

Emily St. John Mandel

Fremragende, dystopisk roman om menneskehedens undergang.

Brevet til kongen

Tonke Dragt

Klassisk fantasy fra 1962 er genudgivet i anledning af en ny spektakulær TV-serie fra Netflix. TV-serien har peppet historien noget op, men bogklassikeren kan sagtens stå alene.

Grisha - pigen og mørkningen

Leigh Bardugo

Fremragende eksempel på en veludført fantasyroman for unge. En spændende verden spækket med magi, onde kræfter og ikke mindst altovervindende kærlighed.