Bog

Verdens 100 mest truede dyr

Af (
2021
)

Anmeldelse

Verdens 100 mest truede dyr

19 apr.21
AfAnnie Christensen
Skribent

En vigtig og flot bog til dyreelskere i alle aldre, som kan skabe gode samtaler om, hvad man kan gøre for at passe bedre på naturen og de vilde dyr.

Mange af verdens dyrearter er alvorligt truede, Sebatian Klein giver stemme til 100 af dem. Klein har efterhånden udgivet en del bøger i serien ’Verdens 100 mest…’. Vi har f.eks. hørt om de klammeste dyr, de mærkeligste, de vildeste og sågar de mest gådefulde dyr. Nu er turen kommet til de dyr, der har allermest brug for hjælp. Sebastian Klein kan fortælle om dyr og natur, så man lytter, og denne bog er – ifølge ham selv – den vigtigste, han endnu har skrevet. For en lang række fascinerende og særlige dyr er i fare for at forsvinde for altid.

Dyrenes verden er mangfoldig, men hvis vi ikke passer på, er vi med Sebastians egne ord ved at kassere Beatles-melodier og Mozart-symfonier og smide Mona Lisa og Eiffeltårnet ud - bare i naturmæssig sammenhæng. Derfor beskriver han 100 af klodens mest sjældne dyrearter, så vi kan lære dem at kende, finde ud af hvorfor de er i problemer og blive bedre til at beskytte dem. De portrætterede dyr er sat i rækkefølge efter, hvor truede de er, og skalaen strækker sig fra sårbar til uddød i naturen.

Fra træleoparden, der er en af de smukkeste kattedyr i verden, til den gådefulde borneo-kat. Fra Sumatra-elefanten, der er verdens sjældneste elefant, til det nordlige hvide næsehorn, hvor der nu kun er to hunner tilbage. Fra den lille sydafrikanske flodkanin til den mægtige californiske kondor osv. Listen af dyr, der er i risiko for at uddø, er lang, ja endnu længere end dem, der har fået plads i bogen.

Mange vilde dyr er i problemer, fordi deres leve- og skjulesteder og fødegrundlag forsvinder, når skove, enge og bjergområder omdannes til byer, veje og landbrug. Heldigvis er der håb, hvis vi giver noget plads tilbage til naturen, og vi skal alle sammen blive bedre til at gøre noget. Bagerst i bogen er der derfor 10 gode råd til, hvad man selv kan gøre for at bevare vilde dyrs fundamentale levesteder.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
38846736
ISBN
9788711915646
Antal sider
211

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser