Bog

Tørke

Af (
2021
)

Anmeldelse

Tørke

20 mar.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Andet bind i Eva Munks serie er en fin og aktuel roman om klima og kærlighed på kanten af voksenlivet.

I første bind Stormflod fulgte vi pigen Tenna, og i bind to er man med i opstarten af gruppen @grønklode. I ’Tørke’ er mange bekymrede over regnen, der ikke kommer, men heldigvis er der masser af gode idéer til, hvad der alligevel kan gøres for klimaet i det lille samfund.

I andet bind i klima-serien ’Grøn Klode’ er det Pelle, som vi også mødte i første bind, der er hovedperson. Han går i 9. klasse, og bor sammen med sin mor. Han er anderledes end de andre drenge i klassen og interesserer sig meget for klimaet. Drengene i skolen holder sig ikke tilbage for at komme med masser af dumme kommentarer, men Pelle er ret ligeglad.

Sommerferien tilbringer Pelle hjemme i haven, og da smukke Melanie med det lange lyse hår skriver til Pelle, og da de efterfølgende mødes, bliver livet næsten ikke bedre. Lige indtil hun sender ham en sms, som ikke var tiltænkt ham. For at få noget andet at tænke på, stifter Pelle klimagruppen @grønklode for unge i lokalområdet. Her bliver han venner med A.K., Tobias, Robert og Mark, der alle kommer til gruppens første møde. Pelle oplever, at alle ikke er begejstrede for de demonstrationer, @grønklode laver, og de modtager nogle ubehagelige beskeder på Instagram. Men heldigvis er der endnu flere der bakker op om gruppens klimaarbejde. Og så er der jo dejlige Tenna.

’Tørke’ er en velskrevet fortsættelse af ’Stormflod,’ og det er en fin detalje, at man her læser historien fra Pelles vinkel. Følelser som usikkerhed og mod er gennemgående i de to første bøger i serien, men Pelle er modsat Tenna temmelig ligeglad med sine klassekammeraters dumme kommentarer.

Desværre er der flere unge, som går med disse tunge tanker om klimaet, men bogen viser også, at man sagtens kan flytte noget i andres bevidsthed, om ikke andet kan man provokere folk til at overveje deres handlinger.

Bogdetaljer

Forlag
Klippe
Faustnummer
61713794
ISBN
9788797302637
Antal sider
213

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser