Bog

Du kommer med natten

Af (
2021
)

Anmeldelse

Du kommer med natten

12 apr.21

Poetisk kortroman om Laura, der har mistet sin mor. Sorgen følger årstiderne, og bogen egner sig til børn og unge, der selv har oplevet sorg eller gerne vil forstå.

Bogen handler om Laura, der har boet sammen med begge sine forældre, men som netop har mistet sin mor. Eller måske handler historien mere om Lauras mor? Bogen beskriver tomrummet, som moren har efterladt, og hvordan Laura står tilbage med sit enorme savn, men også med et lidt skævt forhold til sin distancerede far.

Lauras mor har været den primære forælder, og de fleste minder handler om Laura og hendes mor. Ganske få inkluderer hendes far. Nu står hun uden sin mor og skal finde ind til sin far og forsøge at skabe nye minder med ham og forsøge at inkludere ham, så de kan få et fælles liv.

Bogen er skrevet med udgangspunkt i årstiderne og døgnet, der benyttes som katalysatorer for historiens stemning, samt danner rammerne, som minderne bygger på. Lauras sorgproces bringer hende tættere på sin far, og, efterhånden som bogen skrider frem, også tættere på lyset. Det er en fin bog om at miste, men også om at finde noget, man ikke vidste, at man havde mistet.

Historien har ikke et narrativt forløb, men lægger sig op ad årstiderne og er mest af alt en erindringsfortælling, der bearbejder følelser fremfor at indeholde ydre handling. En "proces-fortælling", hvor pigen Laura oplever den største sorg i et barns liv, da hun mister sin ene forælder og efterfølgende er nødt til at finde vej på trods af sorg og savn. 

Bogdetaljer

Forlag
Petunia
Faustnummer
38646656
ISBN
9788794007139
Antal sider
99

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer