Bog

Genlyd

Af (
2022
)

Anmeldelse

Genlyd

27 jun.22

En ny serie om at være ung og følge sine drømme, også selvom det betyder, at man kan føle sig helt alene. 

Cecilia går i 7. klasse, og hendes største drøm er at blive sanger. I skolen elsker hun faget musik, men får aldrig rigtig lov til at synge, og nogle af hendes klassekammerater gør nar, fordi hun ikke lægger skjul på sin begejstring. En dag kommer hendes mor hjem med en folder fra ungdomsskolen, og det viser sig, at Cecilia både kan gå til solosang, kor og band.

Cecilia melder sig til alle tre hold, og til band om onsdagen bliver hun gode venner med Samira, der spiller guitar, og hun begynder at snakke med Mads, som spiller saxofon. Cecilia føler sig endelig set og respekteret, når hun er sammen med de andre unge, der også har en stor kærlighed til musik. Hun lærer efterhånden at stole på sin stemme, og hun øver sig i at ignorere de hånlige bemærkninger fra pigerne i klassen. For nu ved hun, at Mads kan lide hende, og deres band skal spille til Halloweenfesten foran hele skolen. Det er vildt, men også ret skræmmende.

En sød og relaterbar historie om en pige, der nærmest tænker i musik. Man kan fornemme forfatterens egen interesse for musik, og de mange musiknumre, der indgår, har hun flettet fint ind i fortællingen. Tematikkerne omkring usikkerhed, forelskelse og balancen mellem barn og voksen er både aktuelle og nærværende for store børn. Bogen indeholder skønne illustrationer af Emilia Rubæk, hvilket giver bogen et lidt eksklusivt præg. Der er en lovende begyndelse på en trilogi, der hver har en pige, som føler sig anderledes, som hovedperson.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Faustnummer
62354968
ISBN
9788775496631
Antal sider
93

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer