Bog

Pølle, pille eller pære?

Af (
2018
)

Anmeldelse

Pølle, pille eller pære? af Andy Seed

01 jun.19

Billedfagbogen giver børn redskaber til at blive superdygtige naturguider med en fin blanding af praktiske tips, fakta, humor og detaljerede illustrationer.

Bogen begynder med fem regler for sikkerhed samt regler for, hvordan man bevæger sig rundt i naturen. Den lærer læseren om alle de ting, man skal vide for at blive naturdetektiv. Hvorfor ser fugleklatter ud, som de gør? Hvem bygger rede af mudder og spyt? Hvad er en pæleorm? Og hvem efterlader takkede blade, når de har spist? 

Forfatter Andy Seed, der har skrevet flere bøger for både børn og voksne, giver med ’Pølle, pille eller pære?’ en humoristisk indgangsvinkel til naturen. Illustrator Claire Almon er også karakterdesigner, og hendes tegninger er virkelig udtryksfulde. Hun giver dyrene menneskelige udtryk, uden at det menneskeliggør dem i negativ grad. Derimod giver denne effekt børn en mulighed for i højere grad at identificere sig med de forskellige dyr.

Bogen indeholder præcise beskrivelser og illustrationer af både fodspor, æg, reder, fjer og dyrenes afføring. Claire Almon har benyttet de rigtige farver, så man kan stole på billederne, hvis man skal på æggejagt, men samtidig har hun givet dyrene frække udtryk, så det hele får et humoristisk udtryk. Der er forskellige quizzer gennem bogen, så man kan teste hukommelsen og igen får et smil på læben.

'Pølle, pille eller pære' får læseren til både at grine, tænke og undre sig, samtidig med at man lærer om naturen, herunder dyrenes opførsel og hvor man kan lokalisere dem og hvordan.

En oplagt bog at læse sammen fra cirka 6 år og derefter tage med på ’jagt’ i skoven.

Bogdetaljer

Secondary title
Om lort og andre efterladenskaber
Forlag
Lamberth
Oversætter
Torben Lamberth
Graphic
Claire Almon
ISBN
978-87-7161-563-0
Antal sider
64

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer