Bog

Spillemand - Kim Larsen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Spillemand - Kim Larsen af Vibe Termansen (Illustreret af Rikke Bisgaard)

13 jan.20

Kim Larsen i børnehøjde. Virkelig fin portrætbog om Kim Larsen beskriver hans uovertrufne evne som sangskriver. Bogen er flot illustreret og indeholder meget humor og spændende fakta.

Kim Larsen kunne fortælle historier, så folk kunne føle dem dybt ind i hjertet. Hans barndom udspillede sig i en lejlighed med hans mor og sin storebror. Moren købte ofte ”på klods” hos købmanden, og som det første gik Kim ned og betalte det, de skyldte - men få dage senere var den gal igen.

Han lærte at spille klaver og senere guitar, dannede i 1969 bandet Gasolin, boede senere i USA og spillede med bandet Jungle Dreams fra 1980. Han var gift tre gange og fik seks børn.

Desuden sagde han nej tak til at modtage Ridderkorset samt til at modtage penge fra Statens Kunstfond: ”Jeg er bare en gadedreng, der spiller popmusik, jeg skal ikke have kors og bånd og stjerner, men jeg ville gerne have røget en smøg med Dronningen i privaten”.

Det var nogle af kendetegnene ved Danmarks nationalskjald. Han var en af folket og havde ikke meget til overs for penge og status, hvilket hans sange også bærer præg af.

Bogen er helt forrygende illustreret af Rikke Bisgaard. Hendes billeder er fyldt med detaljer, og især Kims Larsens flyveører er særdeles sjove. Alle billederne i familietræet er også Kim Larsens ansigt pyntet med forskelligt hår, hatte og diverse andre kendetegn.

De fleste voksne vil elske at læse denne bog med deres barn. 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
47785316
ISBN
9788762733756
Antal sider
50

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer