Bog

De 7 synder

Af (
2016
)

Anmeldelse

De 7 synder af K. L. Berger

31 okt.16

Fin og traditionel fantasy om kampen mellem det gode og det onde. De syv dødssynder spiller en afgørende og fornyende rolle i historien.

Katja Berger debuterer med denne fantasy roman, og det er hun sluppet imponerende godt fra.

Kampen mellem det gode og det onde, og det at lade en almindelig teenager fra vores verden blive en helt i en anden verden, er jo set før, men forfatteren lykkes fint med at tilføje handlingen en ny vinkel ved at inddrage hovmod, misundelse, vrede, grådighed, begær, fråseri og dovenskab som aktive modstandere for vores helt.

Den 16årige lidt nørdede gymnasieelev Kane bliver en dag kontaktet af magikeren Aisha og overført til hendes verden. Det viser sig, at der, sideløbende med vores verden, findes en alternativ verden, hvor mennesker, elverfolk og dværge styret af syv guder har levet i fred og fordragelighed i århundreder. Idyllen er dog blevet forstyrret af den onde Siron, som har sluppet de syv synder løs, og den magiske verden er nu på randen af undergang.

Kane, som bestemt ikke er heltetypen, er profeteret til at skulle rede Aishas verden, og med hendes hjælp indleder han nu jagten på de syv dødssynder. For at kunne tage kampen op mod Siron, er det nemlig nødvendigt at disse syv bliver dræbt og indespærret i en magisk amulet.

En efter en får Kane fat på synderne, og nu forestår det afgørende slag mellem de to stridende parter.

Som nævnt er det en ganske traditionel men også ganske betagende og anderledes version af det velkendte fantasy univers. Handlingen er veldisponeret med en fin slutning, og sproget er fint og flydende, og især den forvirrede og nørdede teenager Kanes udvikling til en kompetent helt og kriger fungerer godt.

Et fint bidrag til den voksende skare af danske fantasy forfattere, og egentlig er det ganske befriende, at historien står alene, og ikke er en del af planlagt serie. Lignende bøger er der mange af indenfor genren, men Bjarne Reuters klassiker ’Shamran’ og også Astrid Lindgrens ’Mio, min Mio’ er ganske glimrende eksempler på noget tilsvarende.

Bogdetaljer

Forlag
DreamLitt
Faustnummer
52586089
ISBN
9788771711448
Antal sider
311

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer