Bog

Robinson Crusoe (Ved Maj Bylock)

Af (
2020
)

Anmeldelse

Robinson Crusoe (Ved Maj Bylock) af Daniel Defoe

24 aug.20

Forkortet og vellykket bearbejdning af eventyret om Robinson Crusoe, der forliser med sit skib og skylles i land på en øde ø, hvor han kommer til at tilbringe 28 år.

Dette er historien om Robinson Crusoe, der blev født i England i 1632. Han var købmandssøn og var alt andet end glad for at gå i skole. Derfor stak han til søs, mere eller mindre ved et tilfælde. Ret hurtigt blev det stormvejr, og han fortrød bittert, at han var sprunget ombord på skibet. Det næste skib han sejlede med, tog ham til Brasilien, hvor han købte en plantage og begyndte at dyrke tobak.

Efter nogle år sejlede Robinson Crusoe til Afrika for at hente slaver, som skulle bruges til at arbejde i plantagen. Efter et par uger gik skibet på grund i en voldsom storm, og Robinson Crusoe var eneste overlevende. Han var drevet i land på en lille ø med skibshunden og to skibskatte som eneste selskab. Efterhånden lærte han sig selv at dyrke korn og opdrætte husdyr, så han kan overleve. Men en dag opdagede han fodspor på stranden, og selvom han længtes efter menneskeligt selskab, gjorde det ham også meget bange.

Historien er fortalt af Robinson Crusoe selv, så man føler, man er med ved siden af ham, selvom historien er mere end 300 år gammel. Bearbejdningen er tro mod originalen, og selvom der er en masse handling, der er udeladt, er denne udgave alligevel både en god og sammenhængende fortælling, hvor teksten er med store typer, og illustrationerne hjælper med at understrege bogens handling. ’Robinson Crusoe’ har en litterær genre opkaldt efter sig, "robinsonaden", som er en historie, hvor hovedpersonen lever afsondret fra sin velkendte verden.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Natasja Erbillor
Graphic
Rasmus Jensen
ISBN
978-87-7018-798-5
Antal sider
76

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer