Bog

Junglebogen (Ved Maj Bylock, ill. Christian Guldager)

Af (
2023
)

Anmeldelse

Junglebogen (Ved Maj Bylock, ill. Christian Guldager)

06 mar.23

Herlig genfortælling af det klassiske eventyr om drengen, der vokser op hos ulvene i junglen.

Mowgli, der af ulvene kaldes "ny unge" vokser op i flokken med de andre ulveunger under beskyttelse af ulvefar- og ulvemor. Den store tiger Shere Khan er altid på udkig efter mad, og den har udset sig Mowgli. Men ulvene passer på ham, og han får endnu flere allierede, bjørnen Baloo, som underviser ulveungerne samt den sorte panter Bagheera. Men selv de to kan ikke altid beskytte Mowgli!

En dag snupper Abefolket ham fra hans to venner og hiver ham med op i træerne. Heldigvis har Baloo og Bagheera en plan, hvor de allierer sig med den store pytonslange Kaa. En dag føler Mowgli sig tvunget til at drage til landsbyen, hvor menneskene bor, for at redde sin gode ven Akela. Og han er snart ikke længere sikker på, hvad han er.

Rudyard Kipling er blevet beskyldt for at være racistisk og støtte den britiske imperialisme. Som læser her i 2023 betragter jeg historierne om Mowgli i junglen som fine dannelsesfortællinger, der åbner døren til en eksotisk verden. Der er ingen tvivl om, at der eksisterede klare opfattelser af, at tigeren var lumsk, bjørnen god og menneskene i junglen var primitive, men bogen indeholder en række spændende eventyr med evigtgyldige tematikker om familie, opvækst og tilhørsforhold.

Christian Guldagers fantastiske s/h illustrationer løfter bogen adskillige niveauer, og jeg er helt blæst bagover over måden hvorpå han for eksempel afbilleder Shere Khans øjne og abernes grusomhed. Hans tegninger er helt vidunderlige med masser af dynamik, og børn fra ca. 8 år vil begejstres over bogens gennemtænkte helhed.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Mai Odgaard Petersen
Faustnummer
135389501
ISBN
9788775923595
Antal sider
91

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer