Bog

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Af (
2012
)

Anmeldelse

Den utrolige historie om den kæmpestore pære af Jakob Martin Strid

07 feb.13

Kombinationen af store farvestrålende tegninger og en dejlig fortælling om en fantasifuld rejse går bare rent ind, og historien fænger fra første side. ’Den kæmpestore pære’ er kongelig underholdning.

I Solby er der ikke så dejligt at være, som der plejer! Byens borgmester - Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen, kaldet JB - er nemlig forsvundet, og til gengæld har den ondskabsfulde viceborgmester Kvist overtaget hans plads.

Men en dag finder de to venner, Mitcho og Sebastian, en flaskepost, som indeholder et brev og et mystisk frø. I brevet står der noget om en mystisk ø. De planter frøet i haven, og i løbet af natten vokser en kæmpestor pære op af jorden. Sikke en overraskelse! Viceborgmester Kvist bliver rasende, for det er bestemt ikke tilladt af have så stor en pære i Solby. Pæren bliver nu udhulet og ryger ved et uheld i vandet med Mitcho og Sebastian indeni, og her starter en forunderlige rejse. For i brevet i flaskeposten stod der jo noget om en mystisk ø, og denne ø rejser de to venner nu ud for at finde. Undervejs er der mange spændende oplevelser, blandt andet et møde med en (måske) frygtelig sødrage og en tur gennem det natsorte hav. Men det lykkes de to venner at finde den mystiske ø, og på øen er selvfølgelig borgmester JB, som kommer med hjem til Solby.

Dette er den tykkeste billedbog, vi nogensinde har læst i hjemmet, men sjældent er en bog blevet læst så hurtigt! Min 7-årige datter kunne slet ikke få nok af den, og bogen måtte læses i ét stræk. Bedømmelsen blev efterfølgende: ”Dette er den bedste bog om pærer, jeg nogensinde har læst!” Og jeg kan kun sige, at jeg er helt enig. Kombinationen af store farvestrålende tegninger og en dejlig fortælling om en fantasifuld rejse går bare rent ind, og historien fænger fra første side.

Forfatter Jakob Martin Strid er nok især kendt for sin satiriske tegneserie ’Strid’, som blev bragt på bagsiden af Politiken.  Men blandt børnebogslæsere er det nærmere billedbøger som ’Min mormors gebis’, ’Mustafas Kiosk’ og bøgerne om den lille, charmerende elefant Mimbo Jimbo, vi kender ham fra. Hans universer er til tider snørklede og fantasifulde, andre gange helt simple og ligetil. Men ligegyldigt fra hvilken vinkel han angriber en historie, er resultatet sjovt og fængende, både for oplæseren og medlytteren.

’Den kæmpestore pære’ er simpelthen kongelig underholdning. Og det er den i ordets bogstaveligste forstand, for i 2012 modtog Jakob Martin Strid kronprinsparrets kulturpris for netop denne bog. Og det var efter min mening fuldt fortjent!

 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
29269815
Graphic
Jakob Martin Strid
ISBN
9788702094176
Antal sider
99

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer