Bog

Nede i jorden : Nede i vandet

Af (
2021
)

Anmeldelse

Nede i jorden : Nede i vandet

27 dec.21

Bogen inviterer ned i jorden og havet med enormt smukke og meget detaljerede illustrationer.

Hvad mon vi finder, hvis vi graver i jorden? Blot 10 cm under jordens overflade er der en mangfoldighed af organismer, der kan være så små, at de kun ses under mikroskop. Men hvis man graver i jorden i Australien, kan man til gengæld finde en regnorm på op til 3 meter! En myretue er derimod kun delvist under jorden, og flere forskellige dyr graver gange i jorden. Desuden findes der også mange vækster, der vokser eller har rødder under jorden.

Også mennesket graver i jorden for at lægge kabler og rør, så verden kan blive forsynet med vand og energi, og vi graver tunneler og miner og finder fossiler. I jordens indre findes der mange mange ting, som vi ikke kan se, men som bogens tværsnit viser os. Vender man bogen og læser den bagfra, kan man følge med på ekspedition under vandet. For at udforske verdens dybeste sø Bajkalsøen i Rusland, skal man dykke langt ned under vandoverfladen, da dybden nogle steder er hele 1642 m!

Læseren præsenteres for de forskellige typer af liv, der findes i fersk -og saltvand, og får forklaret hvorfor noget flyder, hvad opdrift og tryk vil sige, samt ser på nogle af de mange forskellige måder, hvorpå mennesket har forsøgt at dykke dybere og dybere ned under vandets overflade gennem tiden. 

Bogen har to forskellige fokuspunkter, hhv. dybderne i jorden og under vandet, og de to er vævet sammen på midten. Det er en meget interessant måde at skabe et sammenligningsgrundlag på, hvilket giver stof til gode samtaler med børn.

Bogen er opbygget som en slags kort, der fører til en skat i form af skjulte hemmeligheder, som bliver afsløret. Jordens tværsnit viser rigtig godt, hvor meget kraft jorden gemmer på under overfladen, og vandets dybe hemmeligheder er vi til stadighed enormt nysgerrige på. Parret bag bogen har deres egen stil. Illustrationerne er farverige, bevidst naive og indeholder en overflod af detaljer. 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Annette Lerche Trolle
Faustnummer
61628053
ISBN
9788727001104
Antal sider
61

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer