Bog

Naturens fantastiske venskaber

Af (
2021
)

Anmeldelse

Naturens fantastiske venskaber

15 jul.21

Nogen gange har man brug for at få tingene på afstand for igen at kunne huske, hvor godt det var. I Emilia Dziubaks smukke rammer kan man nemt fare vild og fortabe sig.

Den særlige kat Homer fortæller historien om, dengang han kom hjem fra sin morgentur, og alt var forandret. Nogen havde overtaget hans seng, fyldt hans bakke, og fremmede var flyttet ind i hans personlige papkasse. Det ville han ikke finde sig i, så han rejste sin vej. Han ville ud for at finde en omsorgsfuld ven, som man kunne regne med. For ham Homer boede hos, kunne han åbenbart ikke stole på!

Homer vil selvfølgelig ikke finde en ven, der er alt for omklamrende, men heller ikke en, der er ligeglad. Under sin søgen møder han mange spændende dyr og planter. Han ser på nogle af de mange gensidige afhængighedsforhold mellem de forskellige arter. For eksempel ser han, hvordan søanemonen beskytter klovnfisken med sine giftige tentakler, og Homer bliver enig med sig selv om, at han jo godt kan lide at være alene indimellem, så han har ikke har brug for en ven hele tiden. Han tænker, at han måske kan finde en ven, der ikke ved, den faktisk hjælper ham. Ligesom nogle af de fugle, der lever af insekterne som store dyr skræmmer op, og som derfor sidder på ryggen af både elefanter, næsehorn og flodheste. Der eksisterer også de perfekte makkerpar, men de er alle optagede. Andre er blot venner indimellem. Det er faktisk ikke særlig nemt at finde en ven. Måske Homer alligevel skal tage på besøg hjemme i huset, som han forlod, for at se om der stadigt bor en ven.

Emilia Dziubak er både forfatter og illustrator. Hendes illustrationer er klassisk smukke og virkelig raffinerede, derfor er hun særdeles anerkendt i store dele af verden. Hun kan få selv de mest simple ting til at se udsøgte ud. Hun præsenterer læseren for små miniatureeventyr, og hun beviser at ting, som vi måske ikke lige bemærker, ved næste øjekast rummer så meget mere. Der er så meget at snakke om med børn fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
39278332
ISBN
9788740669855
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer