Bog

Den kække panda

Af (
2018
)

Anmeldelse

Den kække panda af Mette Hegnhøj

09 jun.19

En fin lille bog om de store følelser, når man skal flytte væk fra alt det, man kender og holder af. Bogen har vidunderlige illustrationer af Mette Damsgaard Nielsen i de smukkeste farver.

Det bedste er når tingene er som de plejer. Når der sker store ting, som f. eks at man skal flytte, kan det være rigtigt svært. Især når man har en panda, der bor indeni. En panda der tør stille de spørgsmål, som man ikke selv tør stille. Og som gør alt det, man selv har lyst til, men ikke rigtigt tør….

8-årige Rasmus skal flytte, og det er egentligt ok, tror han. Men hans alter ego, Den Kække Panda, gør det hele vildt besværligt! Den Kække Panda vil helst blive. Den kræver at får svar på, om man kan få mad på det nye sted, hvad hvis man glemmer sine ting i det gamle hus, vil de nye så ødelægge dem? For at tage med til det nye sted, vil den have en masse slik, kager og pizza.

Da de kommer til det nye sted, kan Den Kække Panda ikke lide det. Den synes det hele er gammeldags og er sikker på, at de koger katteskeletter i køkkenet, som man skal spise af slimede tallerkener. Og der lugter også af katteskeletafkog! Rasmus må skynde sig at få sine ting ud, inden lugten trænger ind i flyttekasserne og videre ind i hans elskede ting. Og opdager så at stempelkortet til Polles pizza mangler! Men så kommer katteskelettet gående imod ham, med pølsestumper i mundvigene. Den ædedolk har garanteret også spist stempelkortet. Måske skal den hedde Lakrids?

Mette Hegnhøj har et fantastisk legende sprog og denne bog er skrevet, så tekst og billeder arbejder perfekt sammen. Jeg er kæmpefan af Mette Hegnhøj. Hendes børnebøger kan læses af alle og udfordrer grænserne for, hvad litteratur er og kan.

Inde i bogen, er der en pergamentside, der skaber en form for overgang mellem to verdener og en ny forståelse af teksten. Der kan hentes gratis litteraturforløb på forlagets hjemmeside.

Velegnet til læsning sammen fra ca. 7 år.

Bogdetaljer

Forlag
Alinea
Graphic
Mette Damsgaard Nielsen
ISBN
978-87-23-53039-4
Antal sider
17

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer