Bog

Ella er mit navn vil du købe det?

Af (
2014
)

Anmeldelse

Ella er mit navn – vil du købe det? af Mette Hegnhøj

27 okt.14

Poetisk og spændende bog om 12-årige Ella, der bor sammen med sin mor i et antikvariat. Kan læses af både større børn og voksne – og læs den endelig!

'Ella er mit navn – vil du købe det?' er en helt særlig bog. 12-årige Ella bor sammen med sin mor i et antikvariat. Faren er flyttet, og moren er begyndt at se en ny mand. Ella ønsker sig brændende en kat, men hun har astma, så moren siger nej. Ella hjælper til i antikvariatet. Hun pakker bøger købt fra dødsboer ud og laver såkaldte lykkeposer af dem. En dag følger der en kat med i en af kasserne, og det lykkes Ella at holde den skjult for moren i et stykke tid. Da katten bliver opdaget og fjernet, tager Ella hævn. Hun klipper små huller i bøgerne med en hullemaskine og forvandler indholdet i bøgerne til ’poetsne’ af konfetti. Det varer noget, før ødelæggelserne opdages.

Bogen er kommet i to udgaver. Den første som løsblade i en lille brun kaffeplettet æske med poetsne ilagt. Det er sådan, noterne eftersigende blev fundet efterladt i antikvariatet, da Ella forsvandt. Anden udgave er indbundet og dermed uden poetsne. Bogen er kun trykt på højre side. Siderne er skrevet på en gammel skrivemaskine fra antikvariatet og indeholder Ellas notater. Nogle sider består kun af få tegn, andre er lidt længere. Et par eksempler:

Blad nr. 0009

Dødsbo I
17 kasser
Lugter af langsom død (som sædvanlig)
Støver (som de skal)
18 defekte (tyranner)
225 uopsprættede (ignoranter)
12 med ubrugeligt smudsbind (sløsehoveder)
78 med pletter i kategori I (tilgiveligt)
65 med pletter i kategori II (svineri)
354 med pletter udenfor kategori (vandaler)

. . . . .

752 i alt

Gennem Ellas optegnelser får vi et fragmenteret indblik i hendes liv og tanker, men det meste står mellem linjerne. Bogen er hurtigt læst, og man ville gerne læse mere, når sidste blad er vendt. Men tilbage står billedet af en følsom, ensom lille pige, der tolker verden fra sit eget lille begrænsede ståsted og som slås med helbredsproblemer og ikke finder megen mening i de voksnes gøren og laden. Det er en meget poetisk og spændende udgivelse. Forfatteren Mette Hegnhøj har gået på Forfatterskolen for børnelitteratur og har flere børnebogsudgivelser bag sig, men 'Ella er mit navn, vil du købe det?' kan læses af både større børn (fra cirka 12 år) og voksne – og læs den endelig!

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
51129458
ISBN
9788771510782
Antal sider
138

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer