Bog

Flora Nattergal

Af (
2021
)

Anmeldelse

Flora Nattergal

15 mar.21

En indsigtsfuld fortælling om at være den, hvis enorme hjerte banker for de svage, men også om at være den, der er tættest på dette hjerte, men alligevel føles længst væk. 

Flora og Pop er søstre. Det er Pop, der har lært Flora både at spise med kniv og gaffel samt at tisse uden lyd. Alligevel skjuler Flora en hemmelighed for Pop: Hendes usynlige verden, det lille dyrehospital under træet.

"Flora har sorg. Verden er ikke, som den burde være". Hun ønsker, at dyrene skal have det godt, og hun drager stor omsorg: "Det er klart, at biller der ligger på ryggen, skal vendes om. Så det gør Flora". Og så er der drengen Harry, som  skubber til balancen mellem søstrene. Men ikke i samme grad som ugleungen, der er faldet ud af reden, og som Flora tager sig af.

Pop øver sig i stedet i at tale fransk, mest for at kunne sætte ord på sine følelser. Men ordene kommer ikke rigtigt, så hun må begynde forfra. Da det bliver bestemt, at Flora skal alene på sommerferie, og Pop skal blive derhjemme, "Les misérables", får Pop lyst til at ødelægge Floras hospital, så hende og Flora bare kan være de to i al evighed. Men aftenen inden Flora skal rejse, viser hun for første gang Pop hospitalet, hvor hun kan sejre over døden, ’Hôpital pour animaux sauvages’. Den aften indser Pop, at indeni Flora er en Flora, der må følge sine egne veje: "Selvom jeg er imod. Contre". Om morgenen efter afrejsen ser Pop, at Flora har efterladt et brev. Da Pop har læst det, ved hun præcis, hvad hun skal lave med Harry og den lille ugle.

En hjerterivende smuk historie om søskendejalousi, kærlighed og om, hvordan man kan finde sin egen plads udenfor skyggerne. Pigen Flora er inspireret af Florence Nightingale, mens Pop er inspireret af den ældre søster Parthenope, som endte med at gifte sig med Sir Harry Verney, der oprindeligt var Florences bejler. Mette Hegnhøjs kloge og blide stemme husker os på, at sorg formindskes efterhånden, så glæden over livet kan få plads. Anna Jacobina Jacobsens sårbare verdensklasse-illustrationer viser, hvordan afstand, nærhed og alt det midt imellem kan udtrykkes, så man rammes lige i hjertet. 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Graphic
Anna Jacobina Jacobsen
ISBN
9788771517477
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer