Bog

Naturens højlydte dyr

Af (
2022
)

Anmeldelse

Naturens højlydte dyr

01 jun.22

Flot illustreret fagbog viser i en indbydende, narrativ ramme, hvordan ni vidt forskellige dyr har en stemmepragt ud over det sædvanlige.

Ni nye dyr, ni fascinerende støjmagere - lige fra den store afrikanske løve til den lille pistolreje. Alle disse dyr larmer ret meget, og i denne bog finder du svarene på, hvordan og hvorfor de gør det. Læs om den afrikanske løve, hanen, den syngende cikade, æslet, den butsnudede frø, den sorte brøleabe, grønspætten, pistolrejen og den smukke natugle.

Vidste du f.eks. at nogle cikader kan nå op på 120 decibel, når de laver deres lokkende lyde? Eller at den lille pistolreje skyder med luftbobler, der kan blive helt op til 5000 grader celsius og eksplodere med et brag på op til 210 decibel.

Dyrene præsenteres hver især over tre opslag, hvor det første viser et detaljeret, tegnet nærportræt på en enkel, pastelfarvet baggrund. Næste opslag introducerer forskellige karakteristika f.eks. størrelse, anatomi, levested, hastighed, fjender og føde, så man oplever dyret i dets rette element. De mange fakta er anbragt i små sektioner med tilhørende overskrifter, hvilket gør det overskueligt og lettilgængeligt. Det sidste opslag fortæller fra dyrenes synsvinkel, hvordan de laver lyde og kommunikerer.

Historierne formidles i en blanding af fakta og fiktion, for meget fortælles også i jeg-form fra dyrenes perspektiv. Dette greb hjælper indlevelsen på vej, og gør de kortfattede, dramatiserede historier velegnet til højtlæsning for børn helt ned til 5-års alderen. I samme serie findes også Naturens bygmestre, Naturens mødre og fædre og Naturens allerstørste.

’Naturens højlydte dyr’ er en spændende, informativ og meget smuk bog i stort format, som er skabt til at hele familien kan sidde og kigge med.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Helene Lund Sylvestersen
Faustnummer
62387262
ISBN
9788740676464
Antal sider
61

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer